Томас Тухел заяви, че е съкрушен“ след уволнението от мениджърския

...
Томас Тухел заяви, че е съкрушен“ след уволнението от мениджърския
Коментари Харесай

Томас Тухел: Съкрушен съм от раздялата с Челси

Томас Тухел съобщи, че е „ сломен “ след уволнението от мениджърския пост в Челси. Германецът бе освободен от поста предходната седмица след 19 месеца отпред на „ сините “, като за интервала той изведе тима до трофеите в Шампионската лига, Световното клубно състезание и Суперкупата на Европа.

Лондонският клуб е шести в таблицата на Висшата лига след първите шест кръга, на пет точки от водача Арсенал, като чашата за управлението преля след провалянето от Динамо Загреб с 0:1 в Шампионската лига предишния вторник.

Томас Тухел изрази разочарованието си от уволнението в обществените мрежи, като благодари на Челси и последователите на клуба за поддръжката.

„ Това е едно от най-трудните изказвания, които в миналото съм писал. И е едно, което се надявах да не пиша дълги години. Съкрушен съм, че престоят ми отпред на Челси завърши. Това е клуб, в който се усещах като вкъщи си, както професионално, по този начин и персонално. Благодаря от цялото си сърце на целия щаб, играчите и почитателите за това, че ме приветствахте топло през цялото време. Гордостта и щастието, които почувствах при извеждането на отбора до спечелването на Шампионска лига и Световното клубно състезание, ще останат с мен вечно. За мен беше чест да бъда част от историята на този клуб и спомените от последните 19 месеца постоянно ще имат особено място в сърцето ми “, написа той в Туитър.

Тухел бе сменен на треньорския пост от Греъм Потър, който подписа петгодишен договор предишния четвъртък, преминавайки на „ Стамфорд Бридж “ от Брайтън.

Английският управител написа отворено писмо до почитателите на „ чайките “, в което изясни, че е трябвало „ да грабне тази нова опция “.

„ Осъзнавам, че за някои такава неочаквана смяна във футбола е сложна за приемане. Може би няма да мога да убедя всички да ми простите за напускането, само че най-малко бих желал да употребявам опцията да ви благодаря. Надявам се, че ще разберете, че на този стадий от кариерата ми, трябваше да сграбчи тази нова опция “, показа той.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР