Tомас Майн Рид, известен като капитан Майн Рид или само

...
Tомас Майн Рид, известен като капитан Майн Рид или само
Коментари Харесай

Майн Рид - писателят, който боготвореше любовта

Tомас Майн Рид, прочут като капитан Майн Рид или единствено Майн Рид, е британско-американски публицист, творил през XIX век.

Автор е на авантюристичен романи и други литературни творби за деца, юноши и възрастни. Действието в неговите романи се развива в Американския Запад, Мексико, Южна Африка, Хималаите и Ямайка. Той е огромен обожател на лорд Байрон.

Животът и кариерата му значително са трансатлантически - т ой съумява да стане един от най-четените създатели на авантюристичен романи за възрастни и деца в Европа и Северна Америка. Преведен е на доста езици през XIX и XX век.

Конете, приключенията, природата и морето вдъхновявали писателя за многото му романи. Дарбата му да владее читателя се оказва толкоз мощна, че даже през днешния ден той е измежду най-популярните създатели. Той продължава да бъде обичан и четен и до през днешния ден, а любовта си остава най-голямото му ентусиазъм.

Предлагаме ви да прочетете някои от най-вдъхновяващите им цитати за любовта.

Към галерията >>>

Прочетете още:
10 велики цитата от обичаните ни сантиментални филми Любими цитати от творчеството на безконечната Блага Димитрова Незабравими цитати от книгите на Никълъс Спаркс
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР