Томас Майер, който бе творчески директор на дизайнерската къща Bottega

...
Томас Майер, който бе творчески директор на дизайнерската къща Bottega
Коментари Харесай

Главният дизайнер на Bottega Veneta си тръгна след 17 години в модната къща

Томас Майер, който бе креативен шеф на дизайнерската къща Bottega Veneta от 2001 година, разгласи, че напуща поста. Преди 17 години той бе назначен персонално от Том Форд, откакто италианската компания бе добита от групата " Гучи " (от 1999 година следена от " Керинг " ).

Франсоа-Анри Пино, ръководителят на " Керинг ", благодари и разяснява по този мотив, че Bottega Veneta е придобила международна популярност измежду първокласните марки на първо място поради високите условия на Майер.

Действително Томас Майер работи съвсем 5 години, преди да покаже прет-а-порте сбирка на Bottega Veneta и да трансформира ревюто ѝ в едно от основните събития на Седмицата на модата в Милано. От едвам оцеляваща компания през 90-те години през днешния ден тя е превърната в мощно име в света на модата и през февруари показа есенната си сбирка за 2018 година - по едно и също време за мъже и дами - в постройката на някогашната фондова борса в Ню Йорк.

Майер, който преди този момент работи за имена като Guy Laroche, Sonia Rykiel, Revillon и Hermès, разшири активността и към аксесоари, а през 2006 година откри във Виченца и учебно заведение за дизайн La Scuola della Pelleteria.

Новината за отдръпването му идва ден преди началото в петък на ревютата в Милано на стилните оферти за пролетта на 2019 година Засега няма публично известие кой ще го наследи.

 Моделът Джиджи Хадид по време на ревюто на Bottega Veneta през февруари в Ню Йорк
© Reuters

Моделът Джиджи Хадид по време на ревюто на Bottega Veneta през февруари в Ню Йорк
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР