Томас Джон Уотсън е американски бизнесмен, президент и главен изпълнителен

...
Томас Джон Уотсън е американски бизнесмен, президент и главен изпълнителен
Коментари Харесай

Когато личност или бизнес решат, че успехът е достигнат, прогресът спира: 20 цитата от Томас Уотсън

Томас Джон Уотсън е американски предприемач, президент и основен изпълнителен шеф (CEO) на IBM от 1914 до 1956 година Под негово управление от 1914 по 1956 година компанията става интернационално важен фактор. Уотсън развива нов жанр на ръководство и нова корпоративната просвета в IBM. Той трансформира компанията във високо ефикасна комерсиална организации, главно въз основата на табулаторни (перфокартни) машини. Виден самоизградил се фабрикант, той става един от най-богатите хора на своето време и е именуван най-големият търговец на света.

В негова чест ви представяме 20 от най-въздействащите му мисли за бизнеса.

Мъдростта е силата да използваме нашето време и нашите познания на вярното място!

За да бъдеш сполучлив, би трябвало да отдадеш сърцето си на своя бизнес и бизнеса на сърцето си!

Нищо не потвърждава по този начин безапелационно опцията на индивида да управлява другите, както това, което той прави всеки ден да управлява самия себе си!

Мениджърът е помощник на неговите хора!

Можеш да се обезкуражиш от неуспеха си, или можеш да научиш от него. Така, че давай самоуверено напред и прави неточности, направи всичките, които можеш. Защото запомни, че там ще намериш триумфа – от другата страна на неуспеха!

Не създавай другарства, на които им е комфортно да са до теб. Създавай другарства, които те карат да се изстрелваш нагоре!

Мисли! (Think!)

 Ако желаете да увеличите % на триумфа си, удвоете % на неуспехите си!

Всички проблеми в света биха могли да се оправят, в случай че хората проявяваха предпочитание да мислят. Лошото е, че хората доста постоянно разчитат на всевъзможни устройства, единствено с цел да не мислят, тъй като мисленето е по този начин сложна работа!

Истинските велики хора са над всички неща – те са общителни, деликатни и благородни, освен към избрани хора или условия, само че към всеки и от самото начало!

Когато персона или бизнес решат, че триумфът е доближат, напредъкът стопира!

Най-трудното нещо за силата на доверието е, че е доста мъчно да се построи и доста елементарно да се унищожи. Същината в построяването на доверие е да акцентираме на общите неща сред нас и клиента!

Наскоро бях запитан, дали ще уволня чиновник, който направи неточност, костваща на компанията 600 хиляди $. Не, отговорих аз, одеве похарчих 600 хиляди $ за образование. Защо ми е да желая различен да наеме този чиновник с този опит?

Не можеш да чуеш неприятни неща за компанията си, в случай че не питаш. Лесно е да чуеш положителните новини, само че би трябвало да се бориш със зъби и нокти за неприятните.

Добрите достижения на човек са резултат от предаването на хрумвания и възторг!

Ако искаш да постигнеш триумф, можеш да ги направиш през днешния ден. И второ към това – стой да правиш по-малко-отличната работа!

Всеки път, когато с IBM минавахме крачка напред беше, тъй като някой е имал желанието да поеме шанса, да си сложи главата на дръвника и да тества нещо ново!

Веднъж организацията да загуби духа си да инициира нови неща и да се уповава на предходните си триумфи, напредъка стопира!

Следвай пътя на несигурния, самостоятелен мислещ човек. Представи концепциите си пред заплахата от несъгласия. Изразявай мнението си и се опасявай по – малко от това да те нарекат чалнат, пред това да се заклеймиш в спокойствието.

Ако не играеш добре, играта не е толкоз забавна. Когато това ми се случва, аз споделям на себе си, че ще излезна на открито и ще играя по този начин, както когато бях дете!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР