Тома Биков: Денков не е подходящ за външен министър, не

...
Тома Биков: Денков не е подходящ за външен министър, не
Коментари Харесай

Тома Биков: Денков не е подходящ за външен министър, не може да се експериментира с поста

Тома Биков: Денков не е подобаващ за външен министър, не може да се опитва с поста.

Няма ултиматум, а по-скоро диалог кой да е профилът на външния министър.

Предлагат ни Николай Денков за външен министър, който има нулева експертиза във външната политика.

Те желаят да вземат тази позиция с аргумента, че желаят гласът на тяхната партия да се чуе в Европа. И това става посредством Министерство на външните работи.

Това разяснява депутатът от ГЕРБ – СДС Тома Биков в ефира на Българска национална телевизия.

По думите му това е скандално изявление от човек, който сега заема премиерския пост.
Когато това държавно управление беше определено, имаше една поръчка,
че в него не би трябвало вземат участие ярки политически фигури, по-скоро да има облик на експертно държавно управление, напомни депутатът.

„ Ние поддържаме тезата, че това държавно управление има експертен профил. Денков не е подобаващ за външен министър.

Не може да се опитва с човек, които си мисли, че Министерство на външните работи ще му обезпечи достъп до други хора “, уточни Биков.

„ Ние се намираме в една доста комплицирана геополитическа обстановка – има доста тежък, многостранен и многопластов спор сред Израел и Палестина,

имаме война в Украйна, имаме доста комплицирани процеси в Европейски Съюз и в световен мащаб, а ние стоим на границата на тези спорове.

Сменят се и газовите коридори и в този миг желаеме да дадем това нещо на човек като господин Денков, който аз съм уверен, че не е чел даже дипломацията на Кисинджър “, добави Биков.

„ Каква е концепцията на Денков за външната политика? Каква е концепцията му във връзка с Република Северна Македония, попита той? „ Ние отново ли ще вършим две външни политики. Ако концепцията е гласът на Политическа партия да се чува в Европа, ние ще станем свидетлели на доста гафове. После ние да кажем на Мария Габриел да изкаже гласа на ГЕРБ. Влиянието на България в района отслабна прекалено много, по време на ръководството на Кирил Петков. Когато започнахме да се връщаме на интернационалната сцена, желаеме да се върнем назад “, добави още той.

Той разяснява и концепцията за отсрочване на ротацията.  „ Зависи с какъв брой. Ако стане непрекъснато преговаряне не е съществено. Трябва да подходим малко по-реалистично. Аз не мисля, че  е толкоз комплицирано. Просто се усложнява от необясними за нас претенции. Превръща се в диалог, който би могъл да преформатира тази формула “ , означи Биков.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР