Тома Белев и Петко Ковачев ще посетят Къщата на архитекта

...
Тома Белев и Петко Ковачев ще посетят Къщата на архитекта
Коментари Харесай

Информационната кампания за парк Пирин започва от Стара Загора и Казанлък

Тома Белев и Петко Ковачев ще посетят Къщата на архитекта в Стара Загора във вторник (23 октомври) по отношение на осведомителната акция в отбрана на Национален парк " Пирин ", по която от идната седмица стартират да работят специалисти от обединението „ За да остане природа в България “, оповестява кореспондентът на .
Срещите се провеждат с поддръжката на жителите, които стачкуваха през първата половина на годината против застрояването на парка, част от международното завещание на ЮНЕСКО в България. Ще се разисква по какъв начин да продължи акцията и какви са екологичните проблеми в Стара Загора, които вълнуват жителите.
В акцията е включен и Казанлък, където срещата ще се състои на 24 октомври от 18:00 часа в Хексагон на Алианс Франсез. Останалите градове, в които ще има събития от акцията са София, Пловдив, Хасково, Сливен, Русе, Пазарджик, Бургас и Благоевград.
Припомняме, че на 15 ноември се чака решението на втора инстанция във Върховния административен съд (ВАС) по отношение на Плана за ръководство на парка. На първа инстанция страната загуби. Отделно тричленка на Върховен административен съд сподели и, че не може да няма екооценка на проекта.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР