Том Уестли управлява една от водещите леярни в Европа от

...
Том Уестли управлява една от водещите леярни в Европа от
Коментари Харесай

Brexit или не, британският бизнес вече пострада непоправимо

Том Уестли ръководи една от водещите леярни в Европа от Кредли Хит, дребен град край Бирмингам. Той създава редица елементи за производители на кораби и коли на континента. Но губи продажби. А повода е Brexit, споделя Bloomberg.

Westley Group е имала доходи от към £30 милиона ($39 милиона) през 2018 година За този интервал референдумът за овакантяване на Европейския съюз му е коствал към £2 милиона, откакто редица клиенти от Германия са отказали поръчки.

Европейските компании търсят различни снабдители отвън Англия, изплашени, че износът от страната ще бъде усложнен поради спомагателни митнически инспекции и мита - което значи закъснение и нови разноски - когато страната напусне Европейски Съюз. " Голямо отчаяние, само че какво да създадем? Brexit ни коства бизнеса, а в подмяна не получаваме нищо ", споделя той.

Англия страда още преди да напусне Европейския съюз, за където отпътува 44% от износа и е пазар от половин милиард консуматори. Международните компании от редица промишлености се отдръпват от петата най-голяма стопанска система в света. Трите години на политическа неустановеност костваха по £600 милиона седмично и оставиха стопанската система с 2,4 % по-малка, съгласно Goldman Sachs.

Британският парламент неколкократно гласоподава срещу препоръчаната от премиера Тереза Мей договорка с Европейски Съюз. Крайният период пристигна и отпътува, а идващият е 31 октомври. Но Брюксел е подготвен да го отсрочи още, в случай че Англия още веднъж се провали.

Непредвидимостта на обстановката нанесе тежък удар по бизнеса. Още едно закъснение " ще бъде призрачен сън ", споделя Ананд Менън, професор по европейска политика и интернационалните връзки в King`s College London. " Бизнесът ще може да възнамерява единствено за идващите няколко месеца, вместо за години напред ".

Мей в този момент търси поддръжка от опозиционната лейбъристка партия, откакто не може да убеди личната си партия. Ключово искане на лейбъристите е Англия да остане в митническия съюз, което ще значи, че няма да бъдат наложени мита. Но това не значи, че безпроблемната търговия, която съществува сега, ще остане по този начин. Ще има инспекции по границата и доста документи - и опашки.

Производителите на Острова, които разчитат на точни доставки на части и първични материали са измежду най-засегнатите и най-гласовитите. Японският производител Nissan се отхвърли от проектите си да създава новия си модел в Англия, обезпокоен, че Brexit ще наруши потока на съставни елементи. BMW и Toyota също обмислят да изоставен страната.

Airbus, която дава работа на 14 000 души непосредствено и още 110 00 посредством веригата за доставки, е подготвена да напусне страната, в случай че тя излезе от Европейски Съюз без договорка.

Постоянната смяна на крайния период кара Англия да се запасява със артикули по невъобразим от Втората международна война почин. Складовете из страната са със напълнен потенциал, откакто всички чакаха, че в края на март Англия ще напусне. Това значи, че фирмите харчат пари за спомагателна стока, които другояче можеше да вложат в вложения за възстановяване на продуктивността - един от старите и наболели проблеми на английската стопанска система. Както и заплащат в допълнение за потребление на хранилища.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР