Том Брейди стана първият играч в историята на Националната футболна

...
Том Брейди стана първият играч в историята на Националната футболна
Коментари Харесай

Том Брейди подобри още рекорди

Том Брейди стана първият състезател в историята на Националната футболна лига на Съединени американски щати (НФЛ) с подавания по въздух за над 100 хиляди ярда в постоянния сезон и плейофите. Куотърбекът на Тампа Бей Бъканиърс записа върха в неделя вечер против първенеца Лос Анджелис Рамс.

Брейди стартира дуела с 99 836 ярда в кариерата си и мина границата от 100 хиляди с подаване за рънингбека Ленърд Форнет в последната четвъртина. Това разиграване бе за 15 ярда на трети даун.

" Това не е единствено мое достижение, а и на всички, които в миналото са блокирали за мен и са хващали моите пасове. Нямаше да запиша върха без помощта на тези невероятни хора ", съобщи Брейди след дуела.

Куотърбекът не Бъкс се постара върховото достижение да не бъде записано при загуба. Той поведе Тампа към тъчдаун за 35 секунди в самия завършек на дуела и приключи притежанието с пас за шест точки към Кейд Оутън. Така Бъкс надделяха Рамс с 16:13, а Брейди приключи с 280 ярда по въздух и общо 100 116 в кариерата си.

В неделя вечер Брейди счупи още един връх в НФЛ. Това бе 55-ият случай, в който той извежда тима си до победа с последното владеене на топката. До момента 45-годишният Брейди делеше първото място в класацията с някогашния куотърбек на Индианаполис Колтс и Денвър Бронкос - Пейтън Манинг.

Брейди е рекордьор и по ярдове в постоянния сезон, подобрявайки достижението на Дрю Брийс предходната година. Когато се прибавят и тези в плейофите обаче, някогашният куотърбек на Ню Орлиънс Сейнтс е надалеч обратно в класацията с 85 724 ярда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР