Том Аспинал победи Сергей Павлович, за да стане първият британски

...
Том Аспинал победи Сергей Павлович, за да стане първият британски
Коментари Харесай

Том Аспинал спечели временната титла на UFC в тежка категория с 69-секунден нокаут

Том Аспинал победи Сергей Павлович, с цел да стане първият английски играч в тежка категория, спечелил UFC купа, до момента в който Алекс Перейра употребява серия от удари с лакти в главата на Иржи Прохазка, с цел да завоюва незает шампионат в полутежка категория в борбите за купата на UFC 295 в Madison Square Garden.

Аспинал нокаутира Павлович в първия рунд за краткотрайния шампионат в тежка категория в събота вечер пред претъпкана аудитория, включваща някогашния президент Доналд Тръмп.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Тайсън Фюри беше в нокдаун, само че победи Франсис Нгану с разделно съдийско решение Махачев спря Волкановски в първия рунд, с цел да резервира купата в лека категория на UFC Шон Стрикланд разстрои Израел Адесаня, с цел да вземе UFC в междинна категория купа ONE Championship придвижва борбата в UFC с първа карта в Съединени американски щати завършек на списъка

Междинната борба за купата беше късно допълнение към картата, откакто плануваното основно събитие на Джон Джоунс против Стипе Миочич в борба за купата в тежка категория беше анулирано, тъй като Джоунс скъса гръдно сухожилие от костта по време на подготовка.

Докато UFC чака Джоунс да се завърне, Аспинал е този, който държи златото.

„ Бяха луди 2 1/2 седмици “, сподели Аспинал.

Неговото празнуване, изпълнено със сълзи, продължи по-дълго от борбата. На Аспинал му трябваха единствено 69 ​​секунди, с цел да завоюва 11-ата си победа с нокаут в кариерата си – той стигна до втория рунд единствено един път в своите осем борби в UFC – и по-късно рухна в сълзи на платното.

Aspinall получи поредни права върху храма на Павлович, с цел да изпрати руснака да се разбие на платното.

„ Той е огромен, заплашителен човек “, сподели Аспинал. „ Никога не съм бил толкоз изплашен в живота си, колкото борбата с този човек. Но аз също имам доста мощ и имам вяра в себе си. “

Аспинал се притисна към клетката, до момента в който почитателите ревяха за новия първенец.


Перейра коронован за първенец в полутежка категория

В второто главно събитие Перейра завоюва втората си купа в UFC в едвам седмата си борба за промоцията.

Бразилецът Перейра, който нокаутира Израел Адесаня на 12 ноември предходната година, с цел да завоюва пояса в междинна категория, преди да го загуби през април в реванш, реализира ранен триумф с някои злобни ритници с крайници, само че прецизният удар на Прочазка представляваше проблем.

Prochazka завоюва 13 следващи борби в смесените бойни изкуства (MMA), в това число първите си три в UFC.

31-годишният чех продължи да сменя позициите си и да натиска напред, само че неговата експанзия в последна сметка беше осъдена, когато той бе уловен от няколко прецизни контра удара на Перейра, които проправиха пътя на бразилеца към успеха и борбата беше спряна в 4:08 на втория рунд.

Перейра стана деветият войник ​​в историята на UFC, който печели шампионати в две тегловни категории.

След това Перейра употребява изявлението си след дуела, с цел да призове Адесаня да премине към полутежка категория и да се изправи против него в трета борба за купата, като сподели " Адесаня, ела при баща. "

Луката тежка категория беше без първенец, откогато Джамахал Хил се отхвърли от купата през юли, откакто беше контузен в пикъп баскетболен мач. Хил беше в градината, с цел да гледа борбите.

Той не беше единственото име в къщата.

Тръмп и музикантът Кид Рок бяха посрещнати от възгласи и „ Съединени американски щати! Съединени американски щати! " викания, до момента в който вървяха към местата си в профил на клетката преди началото на главната карта. Президентът на UFC Дейна Уайт придружаваше Тръмп и Кид Рок и наблюдаваше борбите с тях. Тръмп пляскаше ръце с почитатели и се смесваше с посетителите.


Бившата шампионка на UFC в категория 115 паунда Джесика Андраде прекъсна поредност от три изгубени борби с победа с механически нокаут над Макензи Дърн в 3:15 на втория рунд. Andrade стана първата жена в историята на UFC, която завоюва четири нокдауна в една борба и изравни Amanda Nunes за най-вече победи в историята на UFC при дамите с 16.

UFC организира огромна карта през ноември в Madison Square Garden всяка година (с изключение на 2020 г.), откогато Ню Йорк легализира ММА в точния момент за дебют през 2016 година Конър Макгрегър, Жорж Сен-Пиер и Даниел Кормие бяха хедлайнери на платени гледания в MSG и това обещаваше да бъде може би най-голямото основно събитие до момента – Джоунс, защитаващ короната си в тежка категория против Миочич.

Jones, в късия лист на великите ММА бойци, скъса сухожилие по време на подготовка предишния месец и беше заставен да се отдръпна. Тогава Уайт реши, че борба за междинна купа е под войник ​​от ранга на Миочич. Двукратният първенец в тежка категория Миочич не се е бил от март 2021 година

Двубоят може да бъде пренасрочен още за идващото лято, според от здравословното положение на Джоунс.

„ Това е борбата, която желаят, това е борбата, която има смисъл, това е борбата, която би трябвало да се случи “, сподели Уайт.

Дори и без предстоящата борба, имаше причина компанията да чества с 19 039 почитатели и облага от $12,4 милиона в MSG. UFC в този момент държи първите три места за най-висока врата в градината. Освен това в неделя се навършват 30 години от дебютното шоу на компанията, UFC 1.

Членът на Залата на славата на UFC Ройс Грейси завоюва три борби довечера в Денвър в шампионат без правила, който беше единствено началото за компанията за милиарди долари, благосъстоятелност на Endeavour, която в този момент е световен водач в ММА.

UFC беше построен както върху персони, по този начин и върху страхотни борби, а роденият в Ню Йорк и лекуващ се наркоман Джаред Гордън даде на почитателите в Garden причина да се радват.

Гордън означи първия си нокаут от 2017 година насам, когато победи бореца с олимпийски сребърен орден от 2016 година Марк Мадсън в прелиминарен дуел. Гордън беше открит за проблемите си с опиатите, свръхдозите и компликациите да остане чист, до момента в който преследваше брутална ММА кариера. Той имаше нова причина да цени борбите в Ню Йорк.

„ Изстрелвах хероин в Пен Стейшън под тази постройка “, сподели той. „ Сега се удрям в него и нокаутирам момчета. “


Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР