Толкова съм развълнувана, че отивам в Оксфорд! Браво на всички,

...
Толкова съм развълнувана, че отивам в Оксфорд! Браво на всички,
Коментари Харесай

Оксфорд прие за студентка нобелов лауреат

" Толкова съм разчувствана, че отивам в Оксфорд! Браво на всички, които изкараха шестици в най-трудната година. " Това известие приляга на всеки, който е сбъднал фантазията си да учи в фамозния английски университет. Разликата е, че то е написано от нобелов лауреат.

Малала Юсюфзай, която бе единствено на 17 години, когато през 2014 година бе отличена с Нобеловата премия за мир, е призната да учи политика, философия и стопанска система. Същия курс са прекосявали международно известни политици като Дейвид Камерън и Беназир Бхуто.

В средата на август и тя с неспокойствие чакаше като хиляди младежи резултатите от годишните проби в края на междинното обучение, с цел да разбере дали е съумяла да влезе в университет.

Първите данни от кандидатстудентската акция демонстрират, че броят на местата тази година е понижен, до момента в който в това време се е нараснал делът на учениците с най-високи оценки от тестванията. Обяснението, което даде UCAS - системата за приемане в университети, е, че намалелите новоприети са поради по-малкото възрастни претенденти и отлива на младежи от страни от Европейски Съюз.

В деня, когато излязоха резултатите от тестванията, от UCAS оповестиха, че за новата академична година са признати 416 310 души, което е с 2% по-малко от 2016 година В същото време постигналите най-високите резултати A или A* са се нараснали с 0.5 процентни пункта спрямо предходната година.

Името на Юсюфзай стана известно по целия свят, откакто талибан я простреля в главата през 2012 година, до момента в който бе атакуван рейс, с който ученички се прибираха от учебно заведение в Пакистан. След като бе лекувана в чужбина, тя стартира да учи във Англия и поведе акция против радикалните мюсюлмани, забраняващи на дамите да получават обучение.

 Оксфорд одобри за студентка нобелов лауреат
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: На учебно заведение 2017 (63)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР