Толкова са нелепи обвиненията, че аз нямам нужда от адвокатска

...
Толкова са нелепи обвиненията, че аз нямам нужда от адвокатска
Коментари Харесай

Юрий Борисов няма нужда от адвокат

Толкова са нелепи обвиняванията, че аз нямам потребност от адвокатска отбрана. Това съобщи някогашният основен редактор на вестник " Дума " Юрий Борисов пред Нова телевизия, откакто през вчерашния ден бе разпитан по следствие за шпионаж и работа в интерес на друга страна.

Разпитът му е траял 4 часа и е бил на три пъти. По думите на Борисов са му задавали непрестанно два въпроса - получава ли сте пари, давали ли сте информация. Никакъв различен въпрос, само че и никакъв факт или доказателство въобще за разпита не са показани на Юрий Борисов. Той е засегнат от дейностите на органите, защото очевидец, а като подобен той е притеглен към процесуалните дейности, не се води с белезници и не му се прави обиск в продължение на четири часа. Включително и това да му се изземе компютъра, съобщи Борисов и добави, че информация от компютър се смъква за 10 минути.

Юрий Борисов няколко пъти съобщи, че желае да му се показа един факт и едно доказателство.

Според някогашния основен редактор на партийния вестник в следствието, което се води има предпочитание за заплашване и то е ориентирано политически - против единствените хора, които поредно подлагат на критика външната политика на България.

" Има поръчка, политическа. Арестуването са хора, които ясно показват неодобрението си за външната политика на България, която е папагалска, късогледа и нездравословна за България ", съобщи Юрий Борисов и изясни, че постоянно, когато не сме били с Русия, сме били зле.

? Русофили или Маринов. Има предпочитание за заплашване. Решетников - един пенсионер. Познаваме се работата на Русофили, православните храмове.

По тематиката за познанството си с Решетников, Борисов уточни, че е имал контакти, само че тематиките за диалог са били несъмнено по-леки и другарски. Той се спомня, че са коментирани социологически настройки, само че в общ подтекст, а самото социологическо изследване е на вестник Дума от интервала 2011 - 2014 година На въпроса от разпита в един миг, Борисов декларирал, че е давал информация за цената на дините на Женски пазар. Според Борисов доста се надценява фигурата на Решетников, а с Константин Малофеев той персонално няма контакти и не знае Малофеев съществено и систематично да се е интересувал от работата на придвижване " Русофили ".

На въпрос по какъв начин се финансира придвижването, Юрий Борисов първо попита за какво той би трябвало да дава обяснение на една догадка, без да има налични доказателства. Иначе по думите му работата на " Русофили " се финансира от разнообразни спонсори по разнообразни тематики - за книги, монументи, фестивали и други

Юрий Борисов съобщи, че няма информация за останалите арестувани или разпитвани като очевидци, най-малкото тъй като не разполага с телефона си, който е иззет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР