„Толкова неверни неща се казаха, че ми е трудно да

...
„Толкова неверни неща се казаха, че ми е трудно да
Коментари Харесай

Шефът на Митьо Очите: Много неверни неща се казаха

„ Толкова погрешни неща се споделиха, че ми е мъчно да ги изброя – нито пристанището пазим, нито митниците. Имаме едни почивни станции. Офертите са толкоз ниски, че са на ръба на вероятното. Не знам какъв е този половин милион”, разяснява пред NOVA Иван Владимиров, един от притежателите на охранителната компания „ Аркус - секюрити груп” ЕООД.

Той изясни, че Димитър Желязков - Митьо Очите заема служба управител в сдружението.

Пуснаха Бенчо Бенчев, Митьо Очите с здравно

Българска социалистическа партия се разграничи от общинаря, арестуван в Истанбул

Очите и хората му всявали боязън, той нямал репутационни проблеми

„ Занимаваше се с маркетинг, търсене на обекти”, уточни Владимиров. „ Насила никой не е каран - нито със закани, нито с изнудване. На нас не са ни нужни и толкоз доста обекти, тъй като просто няма хора, които да наемем, с цел да извършват тази активност. Нека да спрем с това изнудване и рекетиране. Взели сме община „ Айтос”, тъй като сме дали най-ниската оферта”.

Владимиров акцентира, че когато е влезнал в „ Аркус - секюрити груп”, след пенсионирането си като шеф на бранш „ Криминална полиция” в Бургас през 2004 година, не е познавал нито Очите, нито телохранителят му Александър Алексиев с прякор Сашо Японеца, убит през 2016 година в „ Слънчев бряг”. Преди да бъде погубен Японеца е съучастник в „ Аркус - секюрити груп”.

Що се отнася до предприемача и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев, Владимиров изясни, че той е единствено съсобственик.

„ Бенчо Бенчев е акционер. Той няма директни задължения. Няма никакво отношение към заплащанията, към счетоводството и финансовата част на фирмата”, съобщи Владимиров. „ Знам, че е помагал на доста хора. За партията не знам. От доста години се познаваме с него.”

Пътуването до Истанбул на Димитър Желязков - Митьо Очите е било за лекуване, е не бягство от правораздаването в България. „ Мисля, че щяха да му вършат операция”, разяснява Владимиров.

„ Имаше херния, наред с другите му проблеми, трябваше да върви на надзорен обзор. Няколко пъти върви в Турция в една болница”, уточни Владимиров. „ Разбрах от медиите, че е разгласен за издирване”.

Той съобщи, че не е разпитван след акцията в Бургас на Главна дирекция за битка с проведената престъпност.

Владимиров дефинира като „ инсценировка” и „ манипулация” обвиняванията, че синът му, който е зам.-директор на Бургаския затвор, е покровителствал Митьо Очите при престоя му там.

По думите на Владимиров в живота не е като във филмите и служителите на реда не постоянно са положителни, а нарушителите - неприятни.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР