Толкова много държави по света говорят за военни престъпления. Дори

...
Толкова много държави по света говорят за военни престъпления. Дори
Коментари Харесай

Херо Мустафа: Русия трябва да бъде подведена под отговорност за военни престъпления

" Толкова доста страни по света приказват за военни закононарушения. Дори страни, които запазваха неутралитет. Това злополучие, тези ужасяващи, ужасяващи набези в Буча демонстрираха на света, че почтени хора биват убивани безусловно всеки ден. Така че страните по света се произнасят – Русия би трябвало да бъде подведена под отговорност за тези военни закононарушения ". Това сподели в предаването " На фокус с Лора Крумова " по Нова тв американският дипломат у нас Херо Мустафа.

„ Мисля, че сте ме чували да споделям, че обичаната ми българска дума е " вяра ". Аз съм доста положителен, оптимистично надъхан човек. Мисля, че при преглед на интернационалната общественост в този момент, ще ви направи усещане това, че ние сме толкоз взаимно подвластни и се основаваме на правила. Международната система е учредена на правила. И преобладаващото болшинство от света желае да резервира тази система, учредена на правила. Така че не мисля, че сме се насочили към обстановка, сходна на Студената война. Смятам, че когато сме изправени пред провокации като днешните, страните се сплотяват”. Така дипломатът отговори на въпроса дали счита, че светът се намира в Студена война.

„ Не знам каква ще бъде крайната цена, тъй като не съм боен специалист. Но още веднъж ще отбележа, че самолетите, с които разполагате в България сега, не са оперативно съвместими с НАТО. Трябва да се модернизирате, нали по този начин? Това е ваше лично решение. И всеки аероплан, който щяхте да изберете, всеки модернизиран модел аероплан, лишава доста време да бъде произведен”, съобщи дипломатът и отхвърли процедурата да има връзка със протичащото се в Украйна. Но акцентира, че още от предишното лято България е в категорията „ благонадежден платец”.

„ Тя може да се употребява от това право едвам една година след поръчката за първите изтребители F-16. Сега България към този момент има право да заплаща на траншове”, добави Мустафа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР