Толкова е номиналната стойност на останалата част от дяловете, чийто

...
Толкова е номиналната стойност на останалата част от дяловете, чийто
Коментари Харесай

Ще заработят ли отново уличните камери във Варна?


Толкова е номиналната стойност на останалата част от дяловете, чийто притежател е австрийска компания " Ефкон " АГ.
На общо заседание на съдружниците преди година и половина непознатата компания е заявила кардинално единодушие за договорката. Официално предложение обаче към момента не е направено, нито е отговорено на двете изпратени писма. Това съобщи в изявление за Дарик съветникът Христо Атанасов, който е представител на общината в взаимното сдружение " Варна Ефкон ".

В предходния мандат на локалния парламент представител беше Владимир Тонев ( " Нашият град "), който през 2015 година подписа с австрийската компания протокол за желание за продажбата на акциите за 800 хиляди лева

Срещу тази сума компанията се съгласяваше да редуцира отговорностите на Община Варна към нея, възлизащи на 2,5 млн. евро. Още 800 хиляди лева се очакваше тогава да коства и рестартирането на системата, от която работеха единствено 5 % от камерите.

Колко от тях действат сега не е известно. Част от доставеното през 2007 година съоръжение даже не е било монтиранo и продължава да стои на склад, разяснява Христо Атанасов.

По неговите думи построената преди 10 години мрежа към този момент е морално и механически остаряла. Дори общината да придобие всички акции в сдружението, системата би трябвало да бъде съвсем изцяло възобновена.

Средствата за рестарта на уличното видеонаблюдение могат да дойдат от общинския бюджет или да се търси партньорство с Mинистерството на вътрешните работи, уточни разновидностите Атанасов.

" Системата би трябвало да проработи. Освен контролните си активност тя е и част от системата за национална сигурност, тъй като има кодове за различаване на лица ", добави общинският консултант.

Въпросът за продажбата на акциите на " Ефкон " АГ ще бъде прегледан на идващото общо заседание на съдружниците, за което Атанасов ще насочи покана да бъде свикано в най-кратък период.

За това той беше акредитиран от сътрудниците си от правната комисия към локалния парламент. На събранието би трябвало да бъде признат и годишния финансов отчет.

Системата за видеонаблюдение във Варна беше построена през 2007 година и струваше близо 10 млн. лева През 2013 година поддръжката на камeрите беше спряна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР