Толкова близо, но накрая толкова далеч от оборване на прогнозите.

...
Толкова близо, но накрая толкова далеч от оборване на прогнозите.
Коментари Харесай

Най-лошият Атлетико при Симеоне

Толкова близо, само че най-после толкоз надалеч от опровержение на прогнозите. Грешката на Тома Льомар разреши на Лионел Меси да завоюва конфликта на „ Уанда Метрополитано “ единствено четири минути преди края на постоянното му време. Така Барселона продължава да си остава непреодолима стена пред Атлетико Мадрид в ерата на Диего Симеоне, що се отнася до турнирните дуели в Ла Лига.

Липсата на акуратност пред гола е основната причина за главоболието през днешния ден в „ червено-белия “ клуб. Само 16 точни попадения в първите 15 кръга – това е най-лошата цифра в целия стадий на Ел Чоло на пейката на „ дюшекчиите “, и би трябвало да се върнем чак до сезон 2005/06 с Карлос Бианки като старши треньор на тима, с цел да забележим по-малка численост на същия стадий (15).

Неефикасността пред противниковата врата е явна, а за похлупак на това се сервират на тепсия и голове за противниците. Случаят с Льомар е обезпокоителен – неговият гаф даде трите точки на Барса, а и макар положителния мач на Ектор Ерера няма действителен принос от осемте нови попълнения от това лято. Няма свежа вълна, която да прави разликата.



Иначе в ложите се отразява смисъла на Атлетико Мадрид в съвремието ни – там участваха цели 14 международни ръководители, включително и испанският министър-председател Педро Санчес. Негативното в тази ситуация бяха ужасяващите викания против Антоан Гризман, които не трябва да се позволява да се повтарят в бъдеще. Французинът беше измежду номинираните за „ Златната топка “ поради сезона си в Атлети и към този момент е част от историята на клуба. Безразличието е най-хубавото наказване за него, още повече при изживяваните от него компликации в Барселона.

Работата е там, че неналичието на Гризман за „ лос рохибланкос “ е също толкоз мъчителна, колкото и неговите лични тегоби в Каталуня. Неслучайно към този момент е почнал „ ловът “ за гарантиращ голове нападател още през януарския трансферен прозорец. Родриго от Валенсия е отписан, защото не свети изключително с голаджийски инстинкт, като Диего Симеоне упорства да се опита връщане на Гризман, а за лятото разновидности са Единсон Кавани, Кшищоф Пьонтек и Лаутаро Мартинес. Ако би трябвало да се продават играчи от актуалните за допълнение на бюджета за задачата, има богат избор и много ще се усещат застрашени, и то с цялостно право. Сред тях са Льомар, Диего Коща, Маркос Йоренте, че даже и Марио Ермосо.



Самият Симеоне обаче също е редно да не помни комфортното опрощение за преходния интервал и да се задълбочи в анализирането на личните си решения, довели дотук.

Първо би трябвало да се разбере дали той е индивидът, дал финален зелена светлина на прехвърлянията, и в случай че отговорът на този въпрос е позитивен, следва да му се покаже жълт картон. После би трябвало да признае грешката си с ваденето на Жоао Феликс от игра против Барса, подчертана от бурните освирквания на трибуните на „ Метрополитано “. Да, португалецът в действителност беше изцеден, но все още е явно единствената наслада за зажаднялата за звезди от международна класа аудитория на „ лос рохибланкос “. След това би трябвало да преразгледа тактическата си система и метод и да бъде самоуверен, какъвто беше в първите 25 минути против „ блаугранас “.



Шестото място е изцяло резонно предвид на нулевата игра в офанзива и надхвърлящите предвижданията дарове в защита. Спешно е да се ревизират голям брой от решенията на Ел Чоло, при все това точно поради неговите верни избори в този момент Атлетико е се бори с грандовете и е задължен да си обезпечи класиране за Шампионската лига. То към днешна дата наподобява комплицирана задача при подема на Севиля и Реал Сосиедад, пък и Валенсия и Атлетик Билбао не са за отписване.

Покрай всичките тези тегоби в почивните дни имаше един-единствен ярък лъч: успеха на Б-отбора на Атлети против филиала на Реал Мадрид. Юношите на клуба не стопират да демонстрират своите качества и може би е настъпил моментът да се заложи на хлапаците като вероятни други възможности на батковците. Рискът очевидно няма да е изключително огромен, откакто с всеки собствен изигран мач футболистите от първия тим съумяват да създадат по този начин, че духът на „ дюшекчиите “ да продължава да лети надолу в свободно рухване.
Манолете, „ Апелативен съд “ Примера дивисион 15 кръг, неделя 1 декември  Атлетико Мадрид 0:1краен резулат  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР