ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат намалени, стана ясно

...
ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат намалени, стана ясно
Коментари Харесай

Алексиев: Предлагаме увеличние на ТОЛ за чуждите превозвачи и намаление за родните

ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат понижени, стана ясно по време на брифинг на служебния министър Христо Алексиев след среща с представители на транспортния отрасъл. По думите му ТОЛ за задграничните ще се усили.

Според него системата не е е добре структурирана и това основава проблеми. Той уточни, че по тази причина се плануват съответни ограничения, които в следащите седмици ще бъдат направени и импортирани в Министерския съвет.

„ Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния консуматор “, разяснява той.

„ Транспортът беше неглижиран, по тази причина той сътвори доста високи разноски. Те непосредствено се отразяват върху всяка една суровина, стока и услуга. Затова наложително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разноски и тяхното намаляване “, изясни Алексиев.

„ Обяснявахме по какъв начин автомобилният превоз е генератор на инфлационни процеси и в случай че не се помогне на бизнеса това ще докара до повишение на инфлацията. Това е реалност “, сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Той разгласи, че компании от сектора са били подложени на репресии, причина за което, съгласно него, е станало присъединяване им в митингите на превозвачите против предходното ръководство на страна. Той добави, че на някои от тях са издадени наказателни постановления, които те ще апелират в съда.

„ Министър употребява надзорен орган като бухалка. Ние желаеме незабавни рокади в Автомобилна администрация “, настоя той пред новия длъжностен министър и изясни, че се радва, че през днешния ден е бил извършен „ естествен “ разговор.

„ По този път не можеше да се продължава “, изрично съобщи той.

„ Възстановихме разговора. В момента имаме тежък проблем поради цената на метана. Всички огромни градове и всички публични превозвачи употребяват това гориво “, акцентира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя съобщи, че кабинетът „ Петков “ е приел разпореждане за 20 млн. лева, по което не излиза наяве по какъв начин тъкмо са разпределени сумите, по какъв аршин. И изясни, че за Русе са избрани 524 000 лв., за Твърдица 400 000 лева, а за Ямбол – 0 лв..

„ Надявам се това разпореждане или да бъде заменено или анулирано. Тези средства се надявам да стигнат до сътрудниците, както се поставя “, добави Милтенова.

„ Ние доста пъти сме алармирали за ТОЛ системата, желаеме да плащаме, само че тези средства да са правомерно поискани и правомерно изразходени “, разяснява още тя.

„ Предишния кабинет е сътворил още нещо - украинските камиони не заплащат ТОЛ такса, а всички БГ камиони заплащат. Ние това го разбрахме през днешния ден. Трябвало филантропичните камиони да не заплащат, само че се оказва, че всички украински регистрационни номера са извадени от ТОЛ системата. Така всеки украински транспортьор е с 100 евро напред пред българските превозвачи “, разясниха още превозвачите.

„ Не съм направил оценка на цялото завещание, само че се надявам да се оправя “, разяснява още министър Алексиев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР