ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат намалени, стана ясно

...
ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат намалени, стана ясно
Коментари Харесай

Алексиев: Предлагаме увеличние на ТОЛ за чуждите превозвачи и намаление за родните

ТОЛ таксите за родните превозвачи ще бъдат понижени, стана ясно по време на брифинг на служебния министър Христо Алексиев след среща с представители на транспортния отрасъл. По думите му ТОЛ за задграничните ще се усили.

Според него системата не е е добре структурирана и това основава проблеми. Той уточни, че по тази причина се плануват съответни ограничения, които в следащите седмици ще бъдат направени и импортирани в Министерския съвет.

„ Логистиката в района на Балканите е доста скъпа заради огромния и дълъг престой на камиони и тирове. Всичко това се отразява на крайния консуматор “, разяснява той.

„ Транспортът беше неглижиран, по тази причина той сътвори доста високи разноски. Те непосредствено се отразяват върху всяка една суровина, стока и услуга. Затова наложително търсим стопиране на инфлацията на транспортните разноски и тяхното намаляване “, изясни Алексиев.

„ Обяснявахме по какъв начин автомобилният превоз е генератор на инфлационни процеси и в случай че не се помогне на бизнеса това ще докара до повишение на инфлацията. Това е реалност “, сподели Йордан Арабаджиев, ръководител на Съюза на интернационалните превозвачи.

Той разгласи, че компании от сектора са били подложени на репресии, причина за което, съгласно него, е станало присъединяване им в митингите на превозвачите против предходното ръководство на страна. Той добави, че на някои от тях са издадени наказателни постановления, които те ще апелират в съда.

„ Министър употребява надзорен орган като бухалка. Ние желаеме незабавни рокади в Автомобилна администрация “, настоя той пред новия длъжностен министър и изясни, че се радва, че през днешния ден е бил извършен „ естествен “ разговор.

„ По този път не можеше да се продължава “, изрично съобщи той.

„ Възстановихме разговора. В момента имаме тежък проблем поради цената на метана. Всички огромни градове и всички публични превозвачи употребяват това гориво “, акцентира Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

Тя съобщи, че кабинетът „ Петков “ е приел разпореждане за 20 млн. лева, по което не излиза наяве по какъв начин тъкмо са разпределени сумите, по какъв аршин. И изясни, че за Русе са избрани 524 000 лв., за Твърдица 400 000 лева, а за Ямбол – 0 лв..

„ Надявам се това разпореждане или да бъде заменено или анулирано. Тези средства се
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР