Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между

...
Тол таксите за масовия тежкотоварен трафик – с тегло между
Коментари Харесай

МРРБ излезе с тарифите за тол таксите

Тол таксите за всеобщия тежкотоварен трафик – с тегло сред 3,5 т и 12 т, ще са от 3 до 6 ст. на километър за автомагистрали и сред 4 и 7 ст. за първи клас пътища според от емисионния клас на транспортното средство. Това планува новият план за изменение и допълнение на Тарифата за таксите, които се събират за прилагане на републиканската пътна мрежа, оповестен през днешния ден за публично разискване, оповестиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

Тарифите, по които ще се събира тол за изминато разстояние по републиканската пътна мрежа от 1 март, са препоръчаните от браншовите транспортни организации. На срещата на 10 януари с представители на транспортния отрасъл при премиера Бойко Борисов беше решено тол системата да бъде пусната в комерсиална употреба за транспортните средства над 3.5 т от 1 март 2020 година Тя ще започва с такси за автомагистралите и първи клас пътища (около 3 100 км). След три месеца комерсиална употреба на тол системата анализите ще покажат дали с по-ниски цени и сведен обсег, приходите, които страната чака от тол такси, ще бъдат същите като към този момент заложените в бюджета. Ако те са по-малко, ще се прегледа актуализиране на цените.

От обсега на тол системата са извадени с изключение на третокласните, и второкласните републикански пътища. Така след 1 март т.г. към 17 000 км от към 20 000 км републиканска пътна мрежа ще бъде безвъзмездна за товарните коли над 3,5 тона. След старта на тол системата на 1 март тези транспортни средства няма да заплащат винетка за пътищата отвън обсега на толуваните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР