Тол таксите ще се определят според теглото на превозното средство,

...
Тол таксите ще се определят според теглото на превозното средство,
Коментари Харесай

3 евро на месец ще е месечната такса за тол бордовите устройства в тировете

Тол таксите ще се дефинират съгласно тежестта на транспортното средство, осите, еко стандарта и типа на пътя, по който се движат камионите и рейсовете. За самото заплащане ще има два разновидността - автоматизирано (чрез GNSS устройство или GPS тракер) и ръчно (с пътна карта за избран маршрут и закрепено време). Това стана ясно по време на конференция на " Интелигентни трафик системи " (TоllPass), които са формален сътрудник на АПИ (Агенция „ Пътна инфраструктура “).

Българската тол система е най-съвременната в цяла Европа, съставлява GPS технология от така наречен free flow вид. Това значи, че aко водачът е избрал да сложи бордово устройство, няма да се постанова да търси тол станции или каси за заплащане. То се реализира автоматизирано и не е належащо хората да стопират някъде, с цел да заплащат. Това се отнася за тежкотоварните камиони над 3.5 т и за рейсовете над същия тонаж. Това изясни Иван Георгиев, търговски шеф на „ Интелигентни трафик системи “.

От TоllPass ще оферират бордови устройства на австрийската компания Kapsch, която е международен водач в този пазарен сегмент. Компаниите превозвачи няма да ги закупуват, а ще би трябвало да внесат единствено избран депозит за уреда, който ще им бъде възобновен след края на контракта. За бордовите устройства ще има единствено месечна такса, която ще е към 3 евро на месец, такса, която ще покрива услугата на мобилния оператор, чиято сим карта е вкарана в апарата.

Тарифите, по които ще се заплащат тол таксите, към момента не са избрани, само че се чака разноските за транспортните компании да скочат фрапантно след старта на новата система.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР