Тол системата трябва да заработи изцяло най-късно до 1 март

...
Тол системата трябва да заработи изцяло най-късно до 1 март
Коментари Харесай

Отлагат старта на тол системата за март догодина

Тол системата би трябвало да проработи напълно най-късно до 1 март 2020 година Това взеха решение депутатите с измененията на второ четене в Закона за пътищата.

Първоначално бе планувано системата за таксуване на база изминато разстояние да започва на 16 август тази година, само че от сектора на превозвачите показаха подозрения по отношение на тарифирането, което принуди ръководещите да дадат ход единствено на техническата част, а действителното събиране на таксите, които ще заплащат камионите с тегло над 3,5 тона, да бъде отсрочено за следващата година.
Йордан Арабаджиев: Шофьорите няма да заплащат и тол такси, и винетки Не е ясно по какъв начин ще се регистрира потреблението на пътищата, които не са в новата система
Това обаче е единствено краен период. Ако тестванията се окажат сполучливи и бъде реализиран бърз консенсус за обсега на пътищата и размера на цените, системата може да проработи и по-рано.

За действието на системата към този момент е построено Национално тол ръководство, където общо 629 чиновници работят в особено оборудвани пространства – диспечерски пункт, стая за надзор, кол-център и други.

Първоначално в обсега на системата се чака да влязат към 6000 км от пътната мрежа на страната, най-вече директните коридори – автомагистралите, пътищата от първи клас и отчасти тези от втори. Специално основан тол калкулатор пък ще подкрепя превозвачите при избора на най-благоприятен маршрут.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР