Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята

...
Тол системата трябва да започне да работи през лятото, смята
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Тол системата трябва да заработи през лятото

Тол системата би трябвало да стартира да работи през лятото, счита министър председателят Бойко Борисов. Борисов инспектира ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Според него задачата е това да се случи през август, само че е допустимо месец-два закъснение, с цел да се уточнят платените пътища.

Предстоят и калкулации по какъв начин да се таксуват другите транспортни средства над 3 тона и половина, в това число и рейсовете. Те обаче ще заплащат по-малко от тировете, с цел да не се усили цената на пътническите билети. Премиерът беше безапелационен, че с цел да има хубави пътища би трябвало да се заплаща.
Бойко Борисов - министър-председател: Защото няма по какъв начин за 10 евро да минават България с тир. Няма друга такава цена. Нашите българи като отидат в Гърция по 200 000-300 000 по празниците всички на границите - по 5 евро в едната посока, 5 евро в другата. По 20 лв. им взимат - желаете ли да пробваме ние да сложим 20 лв. някъде такса да видите какви митинги и какво знамение ще бъде. Отиват в Гърция - заплащат, в Македония - заплащат, в Сърбия - заплащат, и смятат за обикновено, а в България би трябвало да е без пари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР