Тол системата няма да се въвежда официално от 16 август.

...
Тол системата няма да се въвежда официално от 16 август.
Коментари Харесай

Няма да въвеждат официално тол таксата от 16 август, стартират 3-месечен тестови период


Тол системата няма да се вкарва публично от 16 август. От тази дата обаче ще стартира 3-месечен тестови интервал. Това стана ясно след срещата при премиера Бойко Борисов на министъра на районното развиване Петя Аврамова, превозвачи, спедитори, транспортни компании.

„ Предстоят диалози. От 16 август стартират проби от действително време. Всички представители на сектора изрекоха предпочитание в този тестови интервал да инсталират бордови устройства на всички свои коли и ние да забележим действителна картина на пътникопотока на тежкотоварни транспортни средства в България “, сподели пред публицисти министър Аврамова след срещата при премиера. Тя напомни, че законово тол системата е с закрепена дата 16 август и по тази причина би трябвало да се направи смяна в закона. „ Ако е належащо ще създадем смяна, с цел да контролираме този тримесечен интервал и законово. След края на този месец ще свикам конструирания публичен съвещателен съвет по въпросите, по този начин, че в по-широк формат да предложим тол цените и обсега на тол системата в България “, добави тя.

След срещата пред публицисти министър Аврамова изясни, че са направени нови оферти тол таксите, само че изрично всички застават зад въвеждането на тол системата. „ Имаме направени нови тарифни оферти за потреблението на тол таксата, които ще предложим на превозваческия отрасъл. Всички сме за въвеждането на тол системата “. „ Обединихме се към това, че българските пътища имат потребност от средства, с цел да бъдат рехабилитирани и всички български жители, в това число и превозваческия отрасъл, да разполагат с положителни пътища, а по тази причина нещо са нужни доста повече средства, от тези, които събираме с винетната система, които са в порядъка на 370 млн. лева “, изясни тя.

Министър Аврамова изясни, че диалогът е бил градивен, а от петък не престават диалозите, като на работни срещи и ще бъдат коментирани съответни цени. „ Имаме направени нови оферти, които ще предоставим на превозваческия отрасъл и браншовите организации, които те да прегледат и да обмислят и да водим диалози в конкретика “, изясни министърът.

В рамките на работните срещи ще се разисква и какъв тъкмо да е обсегът на републиканската пътна мрежа.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР