Тол системата може да се отложи с 6 месеца като

Тол системата може да се отложи с 6 месеца като ...

Отлагат тол системата с 6 месеца, таксите - минимални?.


Тол системата може да се отложи с 6 месеца като размерът на таксите да е минимален, обясни зам. министърът на регионалното развитие Николай Нанков.Още по тематаЩе има ли ценови апокалипсис след въвеждането на тол системата?15 май 2019 09:2172Превозвачи негодуват: Като опитни зайчета сме!23 апр 2019 10:1523

Дали ще има отлагане ще се разбере утре, стана ясно от пресконференция днес, пише "24 часа". На 16 май именно се очаква превозвачите и представители на транспортните фирми да се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят цената на тол таксите. Също така ще се разглежда обхвата на пътищата.

"Подробности по отношение на тарифите ще станат ясни след утрешната среща. Компромисът ще бъде някъде по средата", обясни Нанков.

Той коментира прогнозите за поскъпване на услуги при въвеждането на тол таксите и обясни, че те са спрямо данните, изготвени от консултанта Световна банка.

"Появиха се днес фалшиви новини или спекулации, че офшорна кипърска фирма ще събира тол такси. Това е абсолютна спекулация. Вторият доставчик е с изцяло българско участие. Пари от България през офшорни фирми няма да изтичат", обеща още Нанков.
По публикацията работи: Петя Славова

Източник: dnes.bg