Тол системата, която бе пусната в експлоатация през март т.г.,

...
Тол системата, която бе пусната в експлоатация през март т.г.,
Коментари Харесай

С над 117 милиона лева въвеждат нови функционалности в тол системата

Тол системата, която бе пусната в употреба през март т.г., ще бъде надградена с нови функционалности, като страната в лицето на Агенция “Пътна инфраструктура ” ще заплати за това 117,9 млн. лева без Данък добавена стойност. Това излиза наяве от нова социална поръчка, която ще се разпореди директно на изпълнителя на системата - обединяването “Капш Трафик солюшънс ” ДЗЗД, оповестява 24 часа.
Новата функционалност на системата съставлява непрестанен денонощен мониторинг на всичките ѝ параметри и следене на реакциите ѝ при пораждане на механически проблем. Сред претекстовете е да вземем за пример и това, че най-малко още към две години ще се употребяват доста маршрутни карти, които се издават за еднократно прекосяване през страната, а това доста натоварва системата.
В момента наблюдението се прави от IT експертите на Националното толуправление, като с надграждането на системата ще има и втори подобен екип от външни експерти. Срокът на контракта е две години с опция за удължение с още, като сумата за този интервал е 11,9 млн. лева без Данък добавена стойност, т.е. по 23,5 млн. лева на година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР