Тол системата би трябвало да заработи на 16 август 2019

...
Тол системата би трябвало да заработи на 16 август 2019
Коментари Харесай

Депутатите дадоха зелена светлина на тол системата и електронните винетки

Тол системата би трябвало да проработи на 16 август 2019 година, а винетките стават електронни от 1 януари 2019 година

Депутатите гласоподаваха дефинитивно измененията в Закона за пътищата, отнасящи се до въвеждането на тол системата в България, съобщи БГНЕС. С направените промени у нас следва да бъде въведена смесена система за таксуване на другите категории пътни транспортни средства.

Тежкотоварните коли с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 т. ще бъдат таксувани на база на изминато разстояние (тол). Размерът на таксите за придвижване по платената пътна мрежа ще се дефинира по предложение на министрите на финансите и районното развиване.

Такси няма да заплащат транспортните средства на Министерство на вътрешните работи, ДАНС, Спешната здравна помощ и на въоръжените сили.

Електронната система за събиране на пътните такси ще се поддържа от Агенция " Пътна инфраструктура ", които ще могат да се заплащат по електронен и банков път, както и на избраните за това пунктове. Предстои АПИ да дефинира и къде да бъдат ситуирани терминалите за самотаксуване.

Леките коли ще заплащат както и до момента винетка, която е за избран интервал от време, само че от началото на идната година тя става електронна. Винетките ще бъдат за период от година, 3 месеца, месец, седмица и уикенд.

Тол системата би трябвало да проработи на 16 август 2019 година, а винетките стават електронни от 1 януари 2019 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР