„Тол контролът има всички правомощия като контролен орган на пътя.

...
„Тол контролът има всички правомощия като контролен орган на пътя.
Коментари Харесай

Експерт извади КАРТА и показа за кои пътища няма да плащаме тол такса

„ Тол контролът има всички пълномощия като надзорен орган на пътя. Може да реализира прекъсване на пътно транспортно средство и инспекция. Тя се прави на първа стъпка въз основата на талона на автомобила.

След като се откри нарушаване, тогава могат да се изискат документите на лидера за сформиране на акт за определяне на нарушаване. Ако лидерът откаже в някоя от стъпките да си даде документите, ние сме в съгласуваност с КАТ, надлежно докладваме”.

Това изясни в предаването „ Здравей, България” проф. Олег Асенов, член на управителния съвет на АПИ.

Над 6 000 километра първокласни и отчасти второкласни пътища ще бъдат платени.

Така равносметката демонстрира, че към 14 хиляди километра републиканска пътна мрежа остава безвъзмездна за товарните коли с тегло над три тона и половина. След старта на тол системата, тези камиони няма да заплащат и винетка.

„ Проверката на бензиностанции в Европа е съществена процедура. На огромните паркинги в Европа върви човек с компютър или таблет и ревизира. Ние се опитваме бавно да приучваме и нашите контролни органи да правят и тази процедура.

Тъй като след 1 март това ще е един от главните ни механизми. С автоматизираното правоприлагане ще имаме към този момент снимани нарушавания на пътя. Ще можем да ги откриваме и връчваме актовете на паркинги”, изясни той.

Асенов сподели карта, като изясни, че единствено за оранжевите прави няма да се събира тол такса.



„ С покачвания надзор това лято към този момент сме с 10 млн. лева над приходите от предходната година. Събраните суми това лято са повече от 15 млн. лева от директен трафик”, разкри Асенов.

„ Все още нарушителите са огромен %. Те са към 10%, за нас и в европейски проект е огромен %. Ние към момента държим границата от 10%, което води до събираемост на обезщетителни такси, която е извънредно висока.

Те минават към този момент 7 млн. лева Това са такси, събрани от тол контрола, през пос терминалите, които са в колите. Ще достигнем повече от 30 млн. повече доход в сравнение с предходната година, вследствие на по-доброто правоприлагане и електронния темперамент на системата”, счита професорът.

„ От Бургас до София, в случай че е екологична категория – да вземем за пример Евро 4, цената е малко над 70 лева

Ако е по-ниска категория – 86 лева За дребните камиони, надлежно цената от 3,5 до 12 тона при добра екологична категория е от Бургас до София малко над 14 лева, а от София до Варна – малко над 16 лева ", изясни Асенов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР