Тол контролът има правомощия като всички контролни органи на пътя.

...
Тол контролът има правомощия като всички контролни органи на пътя.
Коментари Харесай

Шеф от АПИ: Тол контролът може да прави проверки на пътя

Тол контролът има пълномощия като всички контролни органи на пътя. Може да се прави инспекция. Ако лидерът откаже да си съобщи документите, ние имаме съгласуваност с КАТ и им докладваме. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура ".

Той уточни, че приходите от винетки са 357 млн. лв. за предходната година, а тази година до момента приходите са 367 млн. лв.. До края на годината може би ще достигнем с 30 млн. лв. повече доходи, в сравнение с предходната година. Това се дължи на по-доброто правоприлагане и електронната система, съобщи Асенов.

Експерт: Тол системата няма да трансформира цената на винетките

Все още нарушителите са огромен проблем, добави той.

Той разкри, че се планува за камиони с екологична катгория Евро 6 от София до Бургас да се заплаща малко над 14 лв., а за тези с клас Евро 5 цената ще е над 16 лв..

Асенов разясни, че към 12 000 и 18 000 камиони дневно употребяват пътищата, които ще попаднат в обсега на тол системата. При цените, които са препоръчани, се чака приходите да са сред 40 и 60 млн. лв. на месец.

По думите му разноските за чиновници ще са към 15%, а 75% от приходите ще се употребяват за строителство и поправки на пътища. По този метод ще достигнем едно ново равнище, съобщи Олег Асенов.

Ето какъв брой ще заплащат камионите за тол системата
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР