Току-що с група народни представители внесохме законопроекта за изменение и

...
Току-що с група народни представители внесохме законопроекта за изменение и
Коментари Харесай

ГЕРБ предлагат крайният срок за въвеждане на тол системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 г.

Току-що с група народни представители внесохме законопроекта за изменение и допълнение на Закона за пътищата. Това касае по този начин дълго чаканата система за електронно таксуване от разбъркан вид на всички транспортни средства. Крайният период за въвеждане на комерсиалната употреба на тол системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 година Това сподели на брифинг националният представител от ГЕРБ Александър Ненков, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На 16 август тази година трябваше да стартира комерсиална и техническа употреба на така наречен тол система за тежкотоварните коли над 3,5 тона.

„ В изгода на превозвачите, които ще бъдат директно наранени от това решение, ние предприехме метод в границите на намиране на положителния звук на консенсус и предложихме 16 август да бъде даден старт на техническата употреба на системата, а не по-късно от 1 март 2020 година да стартира действителното събиране на такси. Правим това в унисон с извършените срещи с превозвачите, с цел да се откри нужния консенсус за тарифирането, както и за обсега на пътищата “, изясни националният представител.

Ненков напомни, че на този стадий обсегът на тол системата включва автомагистралите, пътищата от първи клас и част от второкласните пътища. „ Породиха се и терзания от позиция на това по какъв начин едно тарифиране би се отразило на превозвачите от позиция на артикули от първа нужда и опасенията, че някои от тях биха завишили своите стойности. Поради тази причина през идващите няколко месеца всичко това ще бъде изчистено и се надявам да се откри нужния баланс и доверие сред двете страни – страната и АПИ, от една страна, и превозвачите, от друга “, уточни Ненков.

Той изясни, че крайният период за въвеждане на комерсиалната употреба на тол системата ще бъде не по-късно от 1 март 2020 година „ Това е краен период, в който в случай че системата проработи механически на задоволително положително равнище и в случай че се реализира по-бързо нужният компромис сред двете страни, то тя може да започва и доста по-рано от тази дата. Но за всеки случай сме дали един краен период, който няма да бъде повече удължаван “, акцентира Ненков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР