"Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас,

...
"Току що разговарях с директора на ОД на МВР Бургас,
Коментари Харесай

Кметът на Бургас поиска достъп на протестиращите до Росенец

"Току що разговарях с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас, с цел да желая допускане на уредниците на митинга до зоната в парк Росенец. Не са допускани и общински съветници. " Това написа във Facebook кметът на Бургас Димитър Николов.

Отговорът бил, че полицията носи отговорност за сигурността и за да няма конфликти на етническа основа, няма се да допусне смяна на авансово избрания от полицията проект за сигурност.

"Оценявам като неточност решението на полицията за недопускането на протестиращите до парк Росенец. Категорично считам, че точно това повишава градуса на напрежението. Срещнах се с част от протестиращите пред Общината и показах тази позиция. Отивам на място със заявителят на митинга Христо Иванов, с цел да беседвам с органите на реда за обезпечаване на достъп ", написа по-късно Николов.

Както "Банкеръ " писа, полицията не разреши на жителите, проведени в обществените мрежи (днес в 11 ч. ) да стигнат до парк "Росенец " по суша и по море. Хиляди хора, не бяха позволени до от дълго време засипания с трошляк плаж в парка. За разлика от други, които към този момент се бяха настанили и съвсем окупирали региона. Става въпрос за симпатизантите на Движение за права и свободи, които още нощес дойдоха от всички краища на догановите владения, с цел да бранят своя почетен водач – Ахмед Доган.

С претекста да не се разрешат екцесии, митингът на хората, тръгнали да защитят бреговата си линия от безобразията, гарантиращи „ сигурността “ на Доган ", бяха преместени пред...общината в Бургас.

Полицията не скри, че на място към този момент има друга протестираща група и това е и повода да не позволява жители до плажа.

"Искаме да ни се даде политическо пояснение за какво този митинг беше осуетен по този метод. Нека хората да не вземат участие в никаква ескалация - извънредно значимо е това. Призоваваме хората да се реалокират пред общината. Нашият проблем е със жандармерията и политическото управление в страната, която обслужва Движение за права и свободи. Вждаме го това ", това съобщи съпредседателят на "Демократична България " Христо Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР