Току-що произнесената оправдателна присъда за бившата кметица на район Централен

...
Току-що произнесената оправдателна присъда за бившата кметица на район Централен
Коментари Харесай

Оправданата кметица от Пловдив може да се върне триумфално в район Централен

Току-що произнесената оправдателна присъда за някогашната кметица на регион " Централен " в Пловдив Райна Петрова обиколи мълниеносно локалната власт и градската централа на ГЕРБ. " Райна се завръща!, бяха първите мнения на деятели на партията. Те не изключват тя още веднъж да заеме поста, от който беше отстранена през юли 2014 година по искане на прокуратурата.

Петрова беше упрекната от окръжния прокурор Румен Попов в длъжностни закононарушения и приемане на рушвет от бизнесдамата Надежда Минчева.

" Невинна! ", отсече обаче арбитър Силвия Цанкова след нескончаем развой. Според нея обвиняванията против Райна Петрова и Надежда Минчева не са потвърдени. Не се откри длъжностно закононарушение от страна на кметицата. По второто обвиняване - за подарения ваучер от 9780 лв., няма причинно-следствена връзка, отсече съдът. Сумата била подарък за рождения ден на Райна Петрова. Двете с Надежда Минчева, която зареждала детските заведения с храни в региона, били приятелки. Бизнесдамата направила подаръка директно преди рождения ден на Петрова. Не са позволени нарушавания и в Закона за публичните поръчки от страна на кметицата, отсече съдът.

По време на процеса Райна Петрова отслабна над 10 година Тя се похвали, че е спряла цигарите и води здравословен метод на живот.

Не е изключено, в случай че решението бъде доказано и на идващите инстанции, Петрова да заведе дело за обезщетение и претърпени вреди. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР