Току-що приключи аудиенцията на президента Румен Радев при британската кралица

...
Току-що приключи аудиенцията на президента Румен Радев при британската кралица
Коментари Харесай

Президентът Радев покани кралица Елизабет II да посети България догодина

Току-що завърши аудиенцията на президента Румен Радев при английската кралица Елизабет II. По думите му, срещата е минала при извънредно топла атмосфера. Държавният глава е поканил кралица Елизабет Втора или член на кралското семейство да посети България следващата година, когато се навършват 140 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Обединеното кралство.

 © БТАРумен Радев, президент на България: Отправих покана към кралица Елизабет II при опция тя или член на кралското семейство да посети България, във връзка и със 140 - годишнината от установяването на дипломатически връзки с Англия, която ще отбележим следващата година. А съща по този начин и на място да се запознае с нашата богата история, с вековните културни обичаи на нашия народ, които участват и в Британския музей и в Британската библиотека. Мога да кажа, че аудиенцията при кралица Елизабет II не ражда вести. Тя е вест сама по себе си. Тя е знак за другарските връзки сред България и Англия.
Аудиенцията продължи към 40 минути, а през втората ѝ част в нея се включи и брачната половинка на президента Десислава Радева.

Президентът дефинира атмосферата на срещата като топла и сърдечна, като кралица Елизабет II е показала жив интерес към историята и културата на нашата страна.
„ Между България и Англия има стратегическо партньорство, отличен политически разговор, интензивно съдействие в редица области “, акцентира президентът.

 © Българска телеграфна агенция
След аудиенцията, в отговор на журналистически въпрос президентът Радев разяснява пред български публицисти, че връзките сред Европейския съюз и Англия са значими и за двете страни и запазването и развиването на околните връзки е обща цел.

„ С максимален приоритет би трябвало да е запазването на правата на жителите и от двете страни “, разяснява пред български публицисти в Лондон президентът.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР