Токсичните взаимоотношения се случват, когато двойката вярва, че любовта е

...
Токсичните взаимоотношения се случват, когато двойката вярва, че любовта е
Коментари Харесай

6 знака, че връзката ви е токсична

Токсичните взаимоотношения се случват, когато двойката има вяра, че любовта е единственото и задоволително изискване за поддържане на връзката. Когато се подценяват уважението, доверието и обичта връзките няма по какъв начин да вървят безпрепятствено.

В живота няма ясно и тъкмо написани инструкции и уроци по какъв начин да не бъдеш гадно гадже или другарка. Един от проблемите е, че доста токсични привички във взаимоотношенията са заложени в подсъзнателното ни прекланяне пред сантименталната обич. И визията, че всяко неразбирателство или скандал приключват щастливо по-късно сълзи, или в случай че обстановката е доста трагична - със счупени чинии на пода.
 София отвори правна клиника за жертви на домашно принуждение 27 септ 2022 | София прави първата правна клиника за жертви на домашно принуждение, а редом с това основава и втори спешен...
Истината, въпреки и да не е прелестно да я признаем, e, че постоянно и мъжете и дамите обективизират своите сантиментални връзки. И се стига до такава степен  че сътрудникът стартира да се преглежда като достижение или премия, а не като някой, с който да споделим взаимна прочувствена поддръжка. Голяма част от литературата за самопомощ също не е потребна, а за жалост,  мнозина нямат положителния образец за пълноценни връзки сред личните им родители.

Какво е токсична връзка? Тя поражда, когато единият или двамата сътрудници дават приоритет на любовта пред трите съществени съставния елемент на хубавичко връзка: почитание, доверие и любов. Това може да звучи налудничаво за някои хора, само че единствено любовта не би трябвало да е повода да останем във връзка и това е по този начин, тъй като може да замъгли преценката ни в тези други доста значими области.

Ако дадете приоритет на любовта, която получавате от една връзка, пред уважението, което получавате, ще търпите да бъдете третирани не както ви се желае. Ако давате приоритет на любовта пред доверието във връзката, ще толерирате лъжата и измамата. Ако давате приоритет на любовта пред привързаността във връзката, ще получите студени и дистанцирани връзки.

Толерираме неприятни взаимоотношения по най-различни аргументи – може би имаме ниско самочувствие, може би не сме задоволително наясно, с цел да осъзнаем какво се случва, може би не се оправяме добре с страстите си и така нататък Но вследствие на това се основава повърхностна, психически нездравословна и евентуално обидна връзка. Ето и знаците които ще ви подскажат, че връзките ви не вървят в вярна посока. 

Вижте ги на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР