Токийският губернатор Юрико Койке, за която се очакваше да стане

...
Токийският губернатор Юрико Койке, за която се очакваше да стане
Коментари Харесай

Юрико Койке се оттегля като ръководител на партията си


Токийският губернатор Юрико Койке, за която се очакваше да стане първата жена министър председател на Япония, се отдръпва от лидерския пост на партията си.

Заклевайки се да отстрани "старата политика", харизматичната някогашна телевизионна водеща основа нова партия през септември, която се стремеше да предложи опция на дългогодишната либерално-демократическа партия и нейния водач, министър-председателят Шиндзо Абе, на предварителните избори на 22 октомври. Нейната "Партия на надеждата" взе участие с 235 претенденти на изборите, само че завоюва единствено 50 места, до момента в който ръководещата коалиция на Абе сграбчи болшинство от две трети.

„ Това беше цялостно поражение", сподели Койке след изборите, признавайки, че е отговорна за своята "арогантност". Тя остана отпред на партията макар провалянето, само че съгласно нейни близки помощници, оставката й ще бъде оповестена още тази седмица.

Очаква се дамата да се концентрира върху работата си като губернатор на Токио, защото столицата ще бъде хазаин на Летните олимпийски игри през 2020 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР