Токийски аквариум, който затвори врати заради пандемията, призова японците да

...
Токийски аквариум, който затвори врати заради пандемията, призова японците да
Коментари Харесай

Японците бяха призовани да говорят на змиорките в Токио чрез смартфони

Токийски аквариум, който затвори порти поради пандемията, прикани японците да си приказват посредством смарт телефоните с отглежданите в него змиорки, тъй като те подивели и отвикнали от човешкото наличие, оповестява Франс прес.

Аквариумът Сумида се намира в големия небостъргач "Токио скайтрий " и той не работи към този момент цели два месеца. Отглежданите в него морски жители към този момент не контактуват с хора и са станали мъчително боязливи. "Освен чиновниците, грижещи се за аквариума, тези животни не виждат хора и стартират да ги не помнят! " предизвестява управата в Туитър. Змиорките към този момент започвали да се крият в пясъка всякога, когато около аквариума приближи човешки крайник.

Отглежданите представители на типа Heteroconger hassi, наричани още култивиран змиорки, живеят в колония от 300 екземпляра. Преди пандемията те бяха привикнали с посетителите и рядко се криеха в пясъка. Но откакто показали признаци на подивяване, край аквариума ще бъдат инсталирани пет таблета.

Чрез тях животинките ще получават видео послания от японци. Заръката е да се приказва умерено и безшумно на жителите на аквариума, хората да си демонстрират лицата и да им вършат жестове до повторното им приобщаване. Инициативата е кръстена "Фестивал на лицата " и ще се организира от 3 до 5 май, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР