Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване

...
Токио обяви най-висока степен на тревога за коронавируса след покачване
Коментари Харесай

Токио е на най-високо равнище на тревога за коронавируса

Токио разгласи най-висока степен на паника за ковид след повишаване на случаите на заразяване, заяви през днешния ден губернаторката Юрико Коике, представена от Франс прес.

"Експертите ни споделиха, че ситуацията със заразяванията е на четвърта степен по 4-степенна канара ", сподели Коике на съвещание за обстановката с ковид.

Тази оптималната степен на паника в 14-милионната японска столица, която е интегрирана в мегаполис с 37 милиона поданици, най-многолюдния в света, не значи, че общинските управляващи ще изискат да се затворят търговски обекти или да се отсрочат прояви.

Нов връх в Токио: 224 нови инфектирани с ковид за денонощие

Комисия от експерти заяви през днешния ден, че в града е открито повишаване на случаите на заразяване измежду младежите, както в нощни заведения, по този начин и по работните места и в фамилна среда.

В края на май японският министър председател Шиндзо Абе анулира изключителното състояние в страната и наподобява не е податлив да го върне, защото стопанската система е в криза за първи път от 2015 година

Оттогава обаче ежедневният брой на новозаразените се усили, като предходната седмица в Токио доближи рекордните 243 души.

Япония е релативно пощадена от пандемията с малко над 22 500 инфектирани и близо 1000 умряли. В Токио няма смъртен случай от ковид от три седмици.

Границите на страната остават затворени. Япония отхвърля да приема идващи от над 100 страни задгранични жители, в това число непрекъснато пребиваващите в Япония.

Страната обаче стартира акция за поощряване на вътрешния туризъм. Тази самодейност породи страхове, че вирусът ще се популяризира из архипелага, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР