Токио. Новата олимпийска шампионка на България – Стойка Кръстева даде

...
Токио. Новата олимпийска шампионка на България – Стойка Кръстева даде
Коментари Харесай

Златната Стойка Кръстева: Това беше мач на честта!

Токио. Новата олимпийска шампионка на България – Стойка Кръстева даде път на страстите след големия триумф, който реализира на боксовия кръг в Токио. Ето какво показа златното ни момиче с стоманени ръкавици след успеха с 5:0 гласа над Бусе Чакъроглу.

„ Концентрацията беше на цялостни обороти, тъй като минахме през 5 доста сложни мача. С треньора, с доктора, с психолога, с всички, които на 100 % помагаха. Щастлива съм, че трудът на всички тези хора се възнаграждава. Благодарна съм на първия ми треньор Стефан Петков, на всички, които са ми помагали през годините, на всички състезатели, които са се отзовавали, на близки, на родственици, федерацията, на президента Красимир Инински. Ще пропусна доста хора, които апелирам да ме извинят, само че в действителност съм доста признателна на Борислав Георгиев. Специално за този мач се доверих напълно на треньора си. Преди месец и малко изгубих тъкмо от този съперник на квалификацията. Беше дуел на достойнството, тъй като знам, че съм по-добрата, желаех да го покажа, само че се притеснявах страстите да не вземат връх. Треньорът построи съвършената тактичност, с цел да си излея гнева от предходната загуба “, сподели пред Българска национална телевизия Стойка, която е боксьор на Локомотив София.

Нейният персонален треньор Борислав Георгиев добави: „ Радвам се. Стойка е извънреден експерт. През цялата подготовка не сподели не мога, не желая. Довери ми се напълно, съблюдава всички инструкции без въпроси. Доста хора може би щяха да играят обратно против тази противничка, само че мощните страни са по-добрата физическа подготовка и добра дясна ръка. Бях сигурен, че в случай че тръгнем напред ще я смажем. Тактиката бе напълно да пресираме, да играем удари в натрупа, с цел да я пречупим първоначално. Да бъде нападателна в клинча, както и стана. Туркинята бе пречупена в първия рунд. Стойка е същинска българка и е образец за всички български спортисти “.

Припомняме, че Стойка Кръстева се подреди във безконечната популярност на българския, международния и олимпийския бокс. Тя донесе първо злато за женския ни бокс в историята. И пета купа за най-мъжкия спорт. Родената в Добрич българка сложи името си паралелно до митове като Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул 1988) и Даниел Петров (Атланта 1996), които преди нея стъпиха на олимпийския връх.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР