Токио Електрик Пауър (Tokyo Electric Power) ще трябва да изхвърли

...
Токио Електрик Пауър (Tokyo Electric Power) ще трябва да изхвърли
Коментари Харесай

Може би ще се наложи Япония да изхвърли в морето радиоактивна вода от Фукушима

" Токио Електрик Пауър " (Tokyo Electric Power) ще би трябвало да изхвърли радиоактивната вода от разрушената атомна електроцентрала Фукушима в Тихия океан, защото потенциалът на компанията за съхраняването ѝ се изчерпва, съобщи японският министър на околната среда Йошиаки Харада, представен от Ройтерс.

Токио електрик (Тепко) е събрала над 1 милион тона нечиста вода от охладителните тръби, употребявани с цел да защищават прътите нуклеарно гориво от стопяване откакто централата бе развалена от земетресение и цунами през 2011 година Компанията оператор на централата твърди, че потенциалът ѝ за запазване ще се изчерпи до 2022 година

" Единствената алтернатива ще бъде да източим водата в морето, където ще се разреди ", сподели министърът на брифинг в Токио, като посочи, че показва персонално мнение. На обособен брифинг държавният представител Йошихиде Суга също акцентира, че изказването на Харада е персонално мнение. Министърът не посочи защо количество става дума.

Правителството чака отчет от експертна комисия, преди да вземе дефинитивно решение по какъв начин да се отърве от радиоактивната вода. Тепко не е в позиция да взема решение по какъв начин да постъпи и ще следва политиката на държавното управление, щом то вземе решение, сподели представител на компанията.

Всяка възможна " зелена светлина ", дадена от държавното управление за изхвърляне на радиоактивната вода в морето, ще разгневи японските съседи, като Южна Корея, която предишния месец привика върховен посланик от японското посолство, с цел да изясни по какъв начин Токио ще се оправи с казуса с радиоактивната вода от Фукушима, напомня Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР