Токио е протестирал пред Москва заради руски военни учения в

...
Токио е протестирал пред Москва заради руски военни учения в
Коментари Харесай

Япония скастри Русия заради нейни военни учения на Курилските острови

Токио е протестирал пред Москва поради съветски военни учения в южната част на Курилските острови, наблягайки, че те са неприемливи. Това са изтъкнали от външното министерство на Япония, представени от съветските медии.

В същото време от ведомството са подчертали, че Токио счита " казуса със северните територии (както в Япония назовават Курилските острови, б. р.) и неговото разрешаване за значимо, тъй че държавното управление ще продължи настойчиво да договаря с Русия ".

Руските учения на мотострелкови подразделения са почнали през вчерашния ден на Курилските острови. Руските военни са отработвали нахлуване в сложни условия. Около 500 военнослужещи и до 70 единици техника, в това число танкове, са взели участие в маневрите.

Диалогът сред Русия и Япония беше помрачен от неналичието на кротичък контракт за края на Втората международна война в продължение на доста години.

Япония има териториални искания към островите Кунашир, Шикотан, Итуруп и Хабомай, съставящи Курилските острови, базирайки се на двустранния контракт за търговията и границите от 1855 година Връщането на островите Токио слага като изискване за подписване на кротичък контракт с Русия, който не беше подписан в края на Втората международна война.

През ноември, след срещата сред съветския президент Владимир Путин и японския министър председател Шиндзо Абе в Сингапур, страните оповестиха ускорение на преговорния развой по мирния контракт и Курилските острови. /newws.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР