ТОКИО (AP) — Докато Япония се готви да отбележи 13-ата

...
ТОКИО (AP) — Докато Япония се готви да отбележи 13-ата
Коментари Харесай

13 години след срива, ръководителят на ядреното почистване на Япония проучва мистерии вътре в реакторите

ТОКИО (AP) — Докато Япония се готви да означи 13-ата годишнина от най-тежката си нуклеарна злополука, индивидът, който дава отговор за нейното разчистване up споделя, че екипът му се бори да извади проба от сърцето на радиоактивните парчета на обекта.

Дългият десетилетия план за разчистване на останките от атомната електроцентрала Fukushima Daiichi се приготвя за премахване на разваленото гориво парчета от реакторите на централата, само че доста от това, което има вътре в тях, към момента е тайнственост.

Ключът към отключването на тази тайнственост – и да разберем по какъв начин да я почистим – е проба от разтопено гориво от вътрешността на реактор, сподели Акира Оно, началник на отдела за извеждане от употреба на Tokyo Electric Power Company Holdings, в изявление с Асошиейтед прес.

Получаването на тази проба би било като навлизане в „ основната цитадела на замъка “ в борбата за извеждане от употреба, сподели Оно. „ Постигнахме редица неща, само че имаме още доста да мислим, с цел да се оправим с безпрецед...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР