Токио. Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония на официално

...
Токио. Американският президент Доналд Тръмп пристигна в Япония на официално
Коментари Харесай

ТАСС: Доналд Тръмп пристигна на посещение в Япония

Токио. Американският президент Доналд Тръмп дойде в Япония на публично държавно посещаване, което ще продължи до 28 май, предава TACC .
Това е най-дългото държавно посещаване на американския президент в Япония от 1992 година насам. В събота е планувано той да се срещне с представители на бизнеса. Освен това на 26 май Тръмп ще играе голф с Абе и вечерта на същия ден ще участват на шампионат по сумо за Купата на императора.
Основната част от програмата на визитата ще стартира на 27 май. Тя включва среща с премиера Шинзо Абе, както и с новия император Нарухито, който се изкачи на престола на 1 май.
В последния ден на визитата американският президент ще се качи на хеликоптерния транспортьор „ Кага “ на Японските сили за самозащита, който се намира в базата Йокосука в Токийския залив. В близко бъдеще този транспортен съд ще бъде трансфорат в лек самолетоносач.
За да се подсигурява сигурността по време на визитата на Тръмп, бяха мобилизирани към 25 хиляди японски служители на реда. Имперският замък, резиденцията на министър-председателя, летище Ханеда в Токио, където краткотрайно беше неразрешена използването на контейнери за боклуци, и всички области, свързани с програмата на престоя на американския президент, са сложени под мощна защита. Полицията в Токио предизвести също за вероятното прекъсване на трафика по елементарните пътища и високоскоростните автомагистрали поради кортежа на Тръмп.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР