Токът за домакинствата може да поскъпне с между 15 и

...
Токът за домакинствата може да поскъпне с между 15 и
Коментари Харесай

Токът за бита може да поскъпне с до 30% от лятото, твърдят работодатели

Токът за семействата може да нарастне с сред 15 и 30% от лятото. Това предвидиха работодателски организации.

Според тях в случай че цената на електричеството на свободния пазар продължи да пораства, това ще се отрази и на цените за бита.

" КЕВР дефинира за контролирания пазар цени за семействата. Той е един микс, само че в случай че се одобри, че цените, които сега са на свободния пазар са същински, референтни, надлежно ще би трябвало да дефинира такива цени и за популацията ", съобщи Васил Велев, ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), съобщи БНР.

Работодателите показаха целите си за 2018 година Те разясниха и дали ще излязат на митинг поради повишаването на тока за промишлеността.

" В четвъртък ни следва съвещание, тогава дефинитивно ще решим дали да има митинг. Но допускам, че ще вземем позитивно решение, тъй като нашите членове упорстват за митинг. Положението в бизнеса ще е трагично, в случай че токът нарастне - към този момент всички контракти за годината са подписани ", съобщи Божидар Данев, ръководител на Българската стопанска камара.

Стана обаче ясно, че в митинга няма да се включат синдикатите, както в началото се говореше. " Синдикатите към този момент не желаят да вземат участие, може би тъй като не се усилва цената на тока за жителите. Призоваваме ги да премислят, тъй като други цени ще се усилят ", съобщи ръководителят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов.

" Ние сигурно ще протестираме, даже единствено още една организация да има с нас. Датата ще я определим в допълнение. А сигнал до Комисията за защита на конкуренцията ще бъде импортиран тази седмица ", сподели от своя страна Васил Велев.

Кирил Домусчиев, ръководител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), добави, че неговата организация към този момент е взела решение и ще взе участие в митинг, в случай че подобен се състои.

Какво още споделиха работодателите прочетете ТУК.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР