Токът няма да поскъпва, а газът ще се повиши с

...
Токът няма да поскъпва, а газът ще се повиши с
Коментари Харесай

Парното поскъпва от 1 октомври, цената на тока остава непроменена

Токът няма да нараства, а газът ще се увеличи с 14%, стана ясно след днешното съвещание на КЕВР, на което бяха разисквани новите цени на синьото гориво. Утре ще бъдат прегледани и цените на парното.


Цената на газа ще се усили от 1 октомври, само че с 14% единствено за тези, които употребяват синьото гориво като суровина - топлофикациите, които създават ток.

За консуматори нарастването е единствено 8%. Това са семейства, общински и държавни здания, бизнеса.

Хубавата вест е, че цената на тока най-малко до края на годината няма да се усилва.
Иван Иванов, ръководител на КЕВР: Към момента отчетът е с решение да не се трансформира цената на електрическата сила. Комисията, посредством това свое решение, значително потиска някои трендове за повишение на инфлацията. Ние в този случай се явяваме като стабилизиращ фактор. Надявам се същото, в случай че се наложи, да го създадем и към 1 януари. С други думи, цената на електрическата сила, която обикновено ние дефинираме за едногодишен интервал, да не се постанова да бъде променяна на тримесечни интервали.
Стана ясно обаче, че за тополофикациите цената на газа скача с 14 на 100, това с какъв брой ще се отрази на парното и топлата вода.
 Сериозно покачване на цените на парното в няколко български града Сериозно покачване на цените на парното в няколко български града
Ще има съществено покачване на цените на парното в няколко български града и минимално повишаване на тока в страната от 1 юли. Това стана ясно, след кат...

Новите цени на парното ще бъдат разисквани навън съвещание на следващия ден в КЕВР.

Отсега обаче може да се каже, че приблизително покачването за годината ще бъде към 14%, откакто към този момент едни път топлофикационната услуга скочи с малко над 7% на 1 юли. Така най-голямото нарастване сумарно ще бъде в Бургас - 22,8%, Плевен - 20,5%, София -16%, Пловдив - 8,5%, Враца - 7,2%.

Окончателното решение за новите цени на парното и газа ще бъдат взети на закрито съвещание от регулатора в петък.
 ​Топлата вода и парното може да нарастнат със 7% от 1 юли ​Топлата вода и парното може да нарастнат със 7% от 1 юли
Топлата вода и парното може да нарастват със 7% от 1 юли. Очакват се и по-високи цени на тока. Точно с какъв брой ще стане ясно на 1 юли, когато влизат в с...
 © Българска национална телевизия  Ще нарастнат ли хлябът, млякото и месото поради новата цена на газа? Ще нарастнат ли хлябът, млякото и месото поради новата цена на газа?
Ще купуваме ли по скъпи самун, мляко, месо и ще скочат ли сметките за парно и ток, в случай че КЕВР утвърди поисканото нарастване на природния газ с нови 14% от...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР