Ток за повече от 2,5 млн. лева е откраднат от

...
Ток за повече от 2,5 млн. лева е откраднат от
Коментари Харесай

Ферма за биткойни в Кюстендил е откраднала ток за 2,5 млн.лв

Ток за повече от 2,5 млн. лв. е откраднат от тайна биткойн ферма в Кюстендил. Това стана ясно от брифинг на районният прокурор Ивайло Илиев. „ По предварителни данни цената на отнетата сила е над 2,5 милиона лв., което жестоко казано се равнява на потреблението на електрическа сила от целия град Кюстендил за един месец в летния интервал. За момента пространствата са запечатани, защото предстоят огледи. Това са огромни количества машини ”, съобщи районният прокурор Ивайло Илиев. Фермата източвала електричество от мрежата на ЧЕЗ.

За случая беше обявено още в сряда, само че през днешния ден бяха разкрити нови детайлности. В формалното изказване и в следващо известие прокуратурата изяснява, че се води досъдебно произвеждане за кражба на ток. Поводът за него е постъпило известие от длъжностно лице за непозволено осъществено присъединение към електроразпределителна мрежа. 

На 11.08.2020 година, на ул. „ Прогона “ в гр. Кюстендил, от трафопост Търговско предприятие „ Затвора “, било установено нелегално лишаване на електрическа сила от владението на притежателя „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, споделя държавното обвиняване.  В хода на изясняване на случая са били осъществени огледи на местопрестъпление – два трафопоста. Претърсени са били здания на ул. „ Оборище “ и ул. „ Прогона “ в града, стопанисвани от С.К. от гр. София. Било е открито, че в тях са построени т.нар „ ферми “ за рандеман на криптовалута. Налице са били майнинг устройства (ригове), компютърни съставни елементи, система за изстудяване от вентилатори, въздушна електрическа апаратура за зареждане на майнинг устройствата и свързани с тях разнообразни съставни елементи.

С оглед определяне интервала на използването на всяко от устройствата, както и пресмятане на точния размер на нанесената вреда от осъщественото незаконно действие, следва назначение на техническа експертиза. Действията по следствието не престават, написа още държавното обвиняване.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР