Ток наполовина - звучи почти нелогично, но е факт. Това

...
Ток наполовина - звучи почти нелогично, но е факт. Това
Коментари Харесай

Ток, но наполовина във Врачанско

Ток на половина - звучи съвсем нелогично, само че е реалност. Това получили хората във врачанското село Мало Пещене, откакто два дни стояли на мрачно след снеговалежа, предава. 

На третия ден лампите светнали, само че като свещи. После дни наред не съумели да повикат спешен екип, тъй като в действителност се водело, че подаването на електричество им е възобновено.

Пенсионираната учителка Росица Христова не можела съвсем цяла седмица нито да изпере, нито да гледа телевизия. Дори лампите в дома й не можели да светят обикновено. Палила фенери, с цел да вижда къде се движи.

„ При нас от сряда вечерта са ни изключили всичко – хладилникът е изключен, бойлерът е изключен. Това не е живот тука ”, споделя дамата.

Тя споделя, че ток изобщо нямали в сряда и в четвъртък, а в петък им пуснали, само че … на половина. Търсили помощ от ЧЕЗ, само че от там им отговаряли, че са склонни да изпратят група, само че единствено в случай че няма ток.

„ Не мога да кажа, че нямаме ток. Ток имаме, само че е със 120 волта. При което не могат да ни работят нито фризери, нито хладилници. Не можем да ги включим ”, изясни кметският наместник Иван Стоянов.

" За мене нямам ток. Вие видяхте – не може да се включи и тв приемника. Как да Ви кажа, че имам ток?! Въпросът е този, че все едно ние имаме ток и ще би трябвало да заплащаме и преноса – това, което го нямаме ”, изясни Росица.

Проблемите на хората от Мало Пещене въпреки всичко бяха решени в неделя по здрач, а хората от селото си отдъхнаха.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР