Тогава, за да разбере отговорите на въпросите, които го заливали

...
Тогава, за да разбере отговорите на въпросите, които го заливали
Коментари Харесай

Той Е Един Наистина Мъдър И Дълбоко Просветен Човек. Думите На Прекрасния Ричард Гиър Ще Променят Живота Ви!

Тогава, с цел да разбере отговорите на въпросите, които го заливали като лавина, той почнал да чете. Поглъщал каквато и да е книга, до която се доберял. Така попаднал и на будистките книги. След което стартира да се занимава с дзен медитация.

За първи път по това време се среща и с духовните си учители. По това време Ричард Гиър е единствено на двадесет и четири години. Но с цялото си създание схваща, че това е неговата религия, нещата, които би трябвало да следва по своя житейски път.

Прекарвал по цели дни в дребния си апартамент, предан на медитация. Усещал, че духовните практики са в него, станали са му неразделна част от битието.

Няколко години по-късно той среща учителяДалай Лама в Индия. Когато схваща, че той е артист, будисткия гуру го пита какви страсти изпитва, когато играе тъжни функции или щом се разгневи. Ричард Гиър му дал отговор, че се превъплъщава същински в ролята и в действителност го заливат тези усеща.

На което учителя почнал да се смее от сърце, като го гледал право в очите. Той му обяснил, че това не са същински усеща, които той изпитвал на екрана.

И от него Ричард Гиър научил едно будистко упражнение, което го освобождава от негативните страсти и негативизма в самия него. То е доста просто. Просто на всяко срещано насекомо или човек да казваш ”Желая ти благополучие ”.

Сърдечно, откровено. Трудно е, само че би трябвало да се прави, даже против теб да е изправен противник или да се озовете в извънредно сложна обстановка.

„ Тогава можеш да намериш покоя и да освободиш пространства към себе си. да се погледнеш в профил. Да видиш нещата такива, каквито са. В този миг отрицателната страст изскача от теб и можеш да я трансформираш, с цел да не завладее душата ти.

А гневът към другите и себе си превръщаш в обич. В схващане. Това изцяло трансформира живота ви ”, твърди Ричард Гиър.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР