Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи

...
Тогава трябва да заработи връзката между полицията и нотариусите, съобщи
Коментари Харесай

Камък Падна От Сърцата На Българските Шофьори! Край На Мъките! От 27 Декември Вече Не Трябва Да

Тогава би трябвало да проработи връзката сред полицията и нотариусите, заяви началникът на “Пътна полиция “ комисар Бойко Рановски.

След 27-и декември купувачът на транспортно средство, което е било записано в България, както и купувачът - български жител, който е закупил транспортно средство от Европа, в период от един месец би трябвало да записва транспортното средство, посочи той.

" До момента в настоящия закон нямаше периоди, в които транспортното средство да бъде записано. Изтече ли едномесечният период, в случай че не е осъществена пререгистрация на транспортното средство, не е заменено свидетелството за регистрация, той предстои на глоба през втория месец, а след приключване на втория месец - автоматизирано, служебно ще му бъде прекъсната регистрацията ", добави Рановски, представен от БНР.

Годишно в България над 350 хиляди автомобила сменят притежателя си.

Вчера пък стана ясно, че свалянето на регистрационни номера поради изтекла шофьорска брошура може да отпадне.

До полемиката се стигна, откакто икономистът Владимир Каролев остана без номерата на колата си затова.

" Слизайки от автомагистралата на път за Дупница ме стопираха за рутинна инспекция. Полицаите видяха, че ми е изтекла книжката и ми смъкнаха номерата. Проблемът е, че не ми споделиха, че 6 месеца автомобилът ми няма да бъде в придвижване. Нарушил съм закон, само че наказването е непозволено на провинението, защото в една и съща уговорка от закона са приравнени използването на алкохол и неналичието на брошура с приключването на книжката. Въпреки това поддържам свалянето на номерата за тежките прегрешения ", разяснява той пред медиите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР