Тогава, когато има деморализация от горе надолу, тя ще стигне

...
Тогава, когато има деморализация от горе надолу, тя ще стигне
Коментари Харесай

Рашков: Деморализацията е обхванала МВР

" Тогава, когато има безнравственост от горе надолу, тя ще стигне и до редовите чиновници на Министерство на вътрешните работи. Когато виждаме в някои пространства и мебели кюлчета със злато и милиони левове, това се отразява и на морала и на елементарния редови чиновник ".

Това сподели служебният вътрешен министър Бойко Рашков след среща със състава на ОДМВР-Пловдив след арестите в 3-то РУП.

Досегашният шеф на Първо районно гл. контрольор Петър Тодоров е новият началник на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив. Първоначално той ще стане зам.-директор, защото титулярът Йордан Рогачев е в болница. По думите на Рашков Тодоров е дълготраен чиновник в системата на Министерство на вътрешните работи с 30-годишен опит.

„ С господин Рогачев няма прогрес, тъй като той се намира в болница в Пловдив. Вчера установихме контакт, той е на болнично легло. Затова не можем да подхващаме дейности за неговото уволняване и наказване “, разясни той.

По думите на Бойко Рашков случилото се в 3-то РУП в Пловдив е удар против престижа на Министерство на вътрешните работи, който се отразява на престижа на всички чиновници в региона.

„ Няма престъпност с или без пагони, има престъпност. В съответния случай тя е от нарушители с пагони и от нарушители без пагони. Още не сме сигурни какъв е мащабът, тъй като сме още в първите дни на следствието “, разяснява служебният вътрешен министър.

Относно информацията в някои медии за подслушвани политици Рашков разяснява, че Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства би трябвало да се самосезира и да ревизира случая. Допълни, че не би трябвало те да разчитат министърът на вътрешните работи да свърши тяхната работа. Самият Рашков няма такава информация и я е научил от медиите.

Служебният вътрешен министър бе безапелационен, че ще има още рокади в системата на Министерство на вътрешните работи.

Бойко Рашков още веднъж осведоми, че има към 89 машини, останали от предходния избор, в районни дирекции на вътрешните работи.

" За мен остава неразбираемо каква е повода това да се случи. В момента изясняваме този въпрос с ЦИК и може би тези дни ще има решение ", посочи той.

" Веднага се усъмних в същинските претекстове да останат там и вероятно да бъдат манипулирани. Твърденията, че те не били сертифицирани укрепват тези мои подозрения. В идващите дни ще подхваща ограничения да бъдат върнати в София и тествани и вероятно да се включат в изборния развой, когато има експертно мнение за тяхната валидност и че няма да се употребяват за операция ", изясни Бойко Рашков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР