Тогава изборният процес се прекъсва, заключват се секциите, хората излизат

...
Тогава изборният процес се прекъсва, заключват се секциите, хората излизат
Коментари Харесай

МВР вдига на крак целия си ресурс за вота: 15 000 ще охраняват изборните места

Тогава изборният развой се прекъсва, заключват се секциите, хората излизат по безвреден маршрут, идва профилирана група от Министерство на вътрешните работи, която ревизира предмета и изборите се възобновяват, изясни Тодоров. Той добави, че за него това е единствено догадка.

Дори да има сигнал за взривно устройство, силите на място незабавно ще ревизират и в случай че не се откри предмет, който да прилича такова устройство, изборният развой няма да бъде преустановяван, добави Петър Тодоров.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи уточни, че в утрешния ден ще бъде зает целият запас на Министерство на вътрешните работи.

Пряко в защитата на изборните места вземат участие над 15 000 души. Има и голям брой чиновници, които вземат участие като логистична активност, акомпанимент, превозване на бумаги и машини, както чисто процесуални и оперативно-следствени дейности. Обезпечили сме на 100 % сигурността на изборните места, които поемаме още през днешния ден. В тях ще бъдат осъществени щателни претърсвания, като се слагат под защита. Към утрешния ден те ще бъдат безвредни, добави Петър Тодоров.

Той изясни, че е очакван режим на потока жители. Ако има съмнителни предмети и багажи, които жителите носят, служителите на реда дискретно, отвън местата за гласоподаване, ще ги ревизират, уточни той.

Относно множеството сигнали за взривни устройства в редица учебни заведения в страната, основният секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че в понеделник и вторник заканите са идвали от страна, отвън Европейския съюз. Образувано е досъдебно произвеждане. Благодарение на положителното ни съдействие с партньорски служби беше прекъсната тази опасност, като са подхванати дейности по отношение на източника на опасността, сподели Тодоров.

От сряда до вчерашния ден заканите бяха осъществени от 17-годишен възпитаник от София, който през вчерашния ден беше открит и заловен, добави основният секретар. Освен този възпитаник, има други случаи в страната, при които други възпитаници са отправяли единични закани. Тези малолетни лица също са открити, сподели още Тодоров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР