Тодорин Радев, регионален мениджър за Западна България във Fornetti България

...
Тодорин Радев, регионален мениджър за Западна България във Fornetti България
Коментари Харесай

Как да отворим и управляваме Fornetti магазин – практически насоки

Тодорин Радев, районен управител за Западна България във Fornetti България споделя своите препоръки при пускане на бизнес с Fornetti

Правилната локация

Нашият Fornetti магазин се нуждае от непрекъснат поток гости, всекидневно, както и всеки различен магазин. Това са нашите клиенти, на които ние предлагаме освен вкусни и неповторими артикули (варианти за качествено хранене в забързания ден), само че и доста позитивни страсти, които да прибавят стойност към техните упования. В този ред на мисли, значимо е да изберем мястото на нашия магазин там, където минават, почиват или се събират доста хора. Така можем да разчитаме на разнородни клиенти. Такива, които живеят, работят или просто минават всекидневно в региона.

По този метод си осигуряваме допустимо най-разнообразни случаи на покупка, започвайки от утринната закуска в придвижване и стигайки чак до покупки, свързани с образуване на празненства и празнувания.

Правилното обмисляне на доставките

За да работи добре нашият Fornetti магазин, ние се нуждаем от непрекъснато и съответно зареждане с артикули. В взаимозависимост от маршрутите на доставка на Fornetti в региона, ние, дружно с представителя на компанията за нашия район, планираме честотата, количеството и типа на продуктите, които зареждаме в магазина. Основното предписание е: „ Никога не оставаме без артикули, изключително без тези, които се продават най-добре в нашия магазин “. Това елементарно се открива още в първите седмици на работа и е обвързвано с усетите на клиентите, които ни посещават.

Други значими моменти в поддръжка на това предписание са съответната хладилна повърхност, която да подсигурява съществуването на артикули от доставка до доставка, както и размера на витринната повърхност за излагане. За да сме спокойни, постоянно зареждаме с от 5 до 10% повече артикули по отношение на естественото ползване в интервала сред доставките, изключително на по-оборотните артикули.

Правилният екип

Следващ и извънредно значим миг за нашия триумф е основаването (наемането е единствено част от този процес) на професионален екип от продавач-консултанти. Определящите понятия тук са „ професионален “ и „ съветник “ и те ни споделят всичко. Професионалистите в нашата област познават детайлите както на технологията на предпазване и изпичане на продуктите, по този начин и техните качества, преимущества, усети и съвършената им класификация на витрината.

И тук експертът става съветник, който с усмивка и предпочитание открива потребностите на влезлия клиент и съответно го води през морето от Fornetti усети. Във всичко това екипът на Fornetti може да помогне с поддръжка и съвет.

Правилното работно време

Разнообразието от Fornetti артикули, от една страна ни дава благоприятни условия за дълго работно време (продукти за закуска, обяд или ядене сред храненията), а въпреки това определящ е и потокът от клиенти.

За пекарския бизнес особено е ранното утринно отваряне на магазина, с цел да се уловят всички благоприятни условия за продажба. Fornetti магазинът е пекарна и се управлява от всички тези особености. Друга значима философия на триумфа е непрекъснато носещия се мирис на прясно изпечени артикули. Този мирис на половина към този момент е продал продуктите ни. В тази връзка, проектът за работа на магазина би трябвало да е съгласуван с покупките по този начин, че да подсигурява непрекъснато изпичане и обезпечаване на този по този начин присъщ за пекарната мирис.

Fornetti ще образова екипa на магазина

Във всяка стъпка Fornetti е тук. Професионалният търговски екип, както и екипът от технолог-демонстратори, ще работи паралелно с екипа на магазина, разкривайки тънкостите на триумфа, трупан повече от 10 години. От разбора на местоположението, през вярната продуктова гама, размер на поръчките, работното време, до тънкостите на изпичане, нареждане, предложение и маркетингови интензивности. Неслучайно мото на Fornetti е: „ Близо един до различен! “
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР