Тодор Тагарев е роден в гр. Стамболийски. Завършил е МГ

...
Тодор Тагарев е роден в гр. Стамболийски. Завършил е МГ
Коментари Харесай

Кой е проф. Тодор Тагарев?

Тодор Тагарев е роден в гр. Стамболийски. Завършил е МГ „ Акад. К. Попов “ в гр. Пловдив (1978 г.), ВВВУ „ Г. Бенковски “, гр. Долна Митрополия като инженер с гражданска компетентност „ Автоматика и телемеханика “ (1982 г.) и Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати (1994 г.). През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия „ Н.Е. Жуковски “ в Москва.

Служил е като инженер по въоръженията в 25 полк на Военновъздушни сили и учител във ВВВУ „ Г. Бенковски “. Като граждански в системата на защитата е заемал длъжностите шеф на дирекции „ Планиране на защитата “ и „ Политика по въоръженията “ (1998-2001 г.), началник на катедра „ Мениджмънт на сигурността и защитата “ на ВА „ Г.С. Раковски “ (2004-2008 г.), консултант на министъра на защитата (2009-2010 г.) и шеф на Института по защита (2016-2017 г.). В интервала март-май 2013 година е длъжностен министър на защитата.

През 1995 година стартира работа като теоретичен помощник в Българска академия на науките. От 2014 година е „ професор “ в Института по осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките.

Проф. Тагарев е взел участие в работата на редица органи и групи на НАТО и Европейската организация по защита, в интернационалните проучвателен екипи и в стратегии за съвещания по въпроси на ръководството на сигурността и защитата в десетки страни. Негови научни писания са преведени на 15 езика.

Женен, с три деца.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР